Love & Sex

Za samo dva minuta otkrijte da li mu se dopadate

Već decenijama unazad stručnjaci za govor tijela otkrivaju suptilne pokrete koji otkrivaju da li je neki muškarac zainteresovan za ženu. Ali, novo istraživanje je pokazalo da bukvalno za manje od dva minuta možete da otkrijete da li mu se dopadate ili ne. Obratite pažnju na – njegov glas!

Antropolozi sa Univerziteta u Saseksu prisustvovali su takozvanim “spid dejting” sastancima i snimali porencijalne parove dok razgovaraju, kako bi vidjeli da li u tome postoji neki obrazac.

Vodeća autorka studije dr Katarzina Pisanski kaže da muškarci spuštaju boju glasa kada im se neka žena dopada i kada žele ponovo da je vide – a što je smatraju neodoljivijom, to im je glas dublji.

I dok muškarci žele da zvuče muževnije, da imaju dublji glas kada im se neka djevojka dopada, one rade suprotno.

“Žene govore višim tonom i trude se da im glas bude manje monoton kada im se neki muškarac sviđa”, otkriva dr Pisanski.

Međutim, ako “osjete” da je muškarac zainteresovan za njih, one spuštaju boju svog glasa.

“Nekoliko studija je pokazalo da muškarci žene sa ‘piskutavijim’ glasovima smatraju atraktivnim i seksi. Žene sa ovakvim glasovima se uglavnom doživljavaju kao atraktivnije, mlađe i ženstvenije. Nasuprot tome, žene koje imaju nešto ‘hrapaviji’ glas doživljavaju se kao dominantne i zrelije”.

Istraživači kažu da žene govore višim glasom kada oko njih nema mnogo “konkurencije”, u suprotnom snižavaju boju glasa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Njezanova
Gost
Njezanova

Najvaznija je duuuzinaaa sto duuuuziii to bolje

Jovanka
Gost
Jovanka

Ja kad iskocim sa nekim momkom bogumi ga ne slusam mnogo no mu gledam u gace da vidim ima li promjene. Tako znam jesam li mu se svidjela odma.

Send this to a friend