Love & Sex U ovo nikako ne smijete da vjerujete

Zablude o ljubavi koje uništavaju samopoštovanje i odnose među partnerima

Ljubav je snažan pokretač koji inspiriše i izvlači ono najbolje u nama. Ljubav je divna stvar, ali u ove zablude o njoj morate istog trena da prestanete da vjerujete.

Ulaganje u vezu nije neophodno

Onaj koji je ovo izjavio je u velikoj zabludi. Prava ljubav zahtijeva rad i puno truda. Ona zahtijeva ulaganje u emocije kako ne bi izblijedjele i nestale. Tokom veze se mijenjamo i mi sami kao i naš partner, pa je konstantan rad i razgovor neophodan za unapređivanje odnosa i izbjegavanje razmirica.

Radite na pronalaženju kompromisa, na izradi plana sa partnerom za budućnost i na njegovoj primjeni. Veza je svakodnevni posao, tokom čitavog žiota.

Vrlo je važno da pronađete partnera koji dijeli ista interesovanja i pogled na život kao i vi kako biste lakše pronašli zajednički jezik.

Ukoli vas voli partner uvijek zna šta želite i šta vam prija

Ova izjava jednostavno nije tačna. Parovi koji se savršemo razumiju bez razgovora, srijeću se samo u romantičnim filmovima.

Svi smo veoma različiti, odrastali u različitim porodicama i vaspitavani na različite načine. Pogledi na ljubav su nam različiti, pa zato to moramo glasno i da kažemo. Razgovor na ovu temu je jako bitan ukoliko želite da veza potraje.

Morate biti svjesni jedne činjenice, a to je da partner ukoliko mu ne sugerišete nikada neće znati šta vam tačno prija. Mnogo je lakše objasniti šta vam odgovara, a šta ne. Tako ćete uštedjeti mnogo vremena i izbjeći mnogo rasprava.

Ljubav je dovoljna

Ljubav je moćna, ali bez promišljenih akcija oba partnera sve pada u vodu.

Ona je osnova svake veze, ali da bi napredovala i postala jača, neophodno je još mnogo stvari, kao što su razumijevanje, kompromis, stabilnost i želja za napredovanjem.

Partner je odgovoran za nezadovoljstvo druge strane

Konsultovanje sa partnerom je normalna stvar, ali ako se nađete u vezi sa manipulatorom sve može da ode u pogrešnom pravcu.

Ako vas druga strana okrivljuje i govori kako ste vi glavni krivac njegovog nezadovoljstva i sve radite pogrešo. Ako se konstantno žali na nešto, od takve osobe je najbolje da se udaljite, jer to nije ljubav već toksičan odnos koji vam neće donijeti ništa dobro. Samopšoštovanje je jako bitno i nedopustivo je da vam ga neko urušava.

Ljubav i partner mogu da nas spasu

Ljubav je moćna, ali ne toliko da nas spasi od nas samih. Ako ne znate sebi da udovoljite i osjećate se dobro u svojoj koži niko drugi, pa čak ni partner, vam u tome neće pomoći. Ponekad ljudi hrle u nove veze kako bi zaboravili prethodne partnere ili pobjegli od nekih problema, ali istina je da to nikada ne riješi prethodni problem.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Charlie Sheen
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Charlie Sheen
Gost
Charlie Sheen

Ljubav je kao koka: ośećaš se moćno, navučeš se, vremenom izgoriš. Izvučeš se i kažeš _nikad više, ali …

Send this to a friend