Love & Sex NEDOSTATAK PAŽNJE

Zbog čega više ne osjećate privlačnost prema partneru

U prvim mjesecima veze obično sve ide kako treba. Razgovarate s partnerom, izlazite i ne možete skinuti ruke s njega. Međutim, tu početnu strast gotovo je nemoguće održavati godinama.

“U dugoročnim vezama nije rijetkost da vam partner postane manje privlačan. Vezu i blizinu partnera nakon nekoliko godina veze uzimamo zdravo za gotovo”, rekla je Nazanin Moali, seksualni terapeut.

Terapeuti su pokušali objasniti zbog čega se dešava da vam partner s vremenom postane manje privlačan:

Postalo vam je dosadno jedno s drugim

Kao i sva ljudska bića, vremenom ćete poželjeti nešto novo, a partnerstvo će vam postati predvidljivo i ustaljeno. To nekada može uticati na privlačnost prema partneru.

Osjećate ogorčenost prema partneru

Stalno se sukobljavate u vezi bilo da je riječ o novcu, prevari, porodičnoj drami… To može izazvati ljutnju prema partneru, a s ljutnjom dolazi i manja privlačnost.

U vašoj vezi više nema romantike

U toku veze i romantika polako blijedi. Svakodnevne obaveze udaljavaju partnere pa nema više onih sitnih znakova pažnje poput poljupca kada se vratite s posla. Život vam se polako pretvara u kolotečinu što takođe može biti uzrok što vam je partner manje privlačan.

Više ne brinete o sebi kao nekada

Kada imate previše suđa za pranje ko ima vremena za sređivanje. To primjećuje i vaš partner. Dajte sebi vremena, sredite se i zavedite vašeg partnera ponovo.

Osim toga ako ste primijetili da privlačnost prema partneru blijedi nemojte dozvoliti da vaša veza propadne.

Postavite sebi pitanje zbog čega vam je partner manje privlačan i radite na tom problemu. Možda vaš partner uopšte nije kriv zbog toga. Možda nešto što ne volite u sebi, prenosite na partnera.

Budite strpljivi prema partneru. Radite na vezi. Obradujte ih sitnicama. I neka vam partneri uvijek budu na prvom mjestu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Da bi izbjegli sve ove muke ljudi se okrecu materijalnom i novcu i tu kompezuju ljubav i utjehu.

Eeee
Gost
Eeee

Ma samo varajte,sarajte…pa cete se onda uzeljet partnera il partnerke!

Send this to a friend