Love & Sex pokazalo je najnovije istraživanje

Ženama je seks trening, muškarcima lijek za smirenje

Kako biste smanjili rizik od srčanog i moždanog udara, trebalo bi imati seks tri puta nedjeljno, pokazalo je najnovije istraživanje Kraljevskog univerziteta u Belfastu.

Ženama je seks pozitivan, jer jača mišiće karličnog dna što smanjuje rizik od inkontinencije, koja pogađa jednu od četiri žena starijih od 40 godina. Tokom seksa ti mišići se stežu, pa ih to jača. Za jačanje ovih mišića preporučuje se pritisnuti ih osam puta zaredom, a tokom seksa stisnućete ih barem dva puta više.

Orgazam ženama može pomoći i ako pate od jakih menstrualnih tegoba, jer kontrakcija mišića materice oslobađa od napetosti.

Redovni seks pomaže i kod problema s nesanicom i tako jača imuni sistem, jer je tijelu, da bi besprekorno funkcionisalo, potreban kvalitetan odmor.

“Nakon orgazma otpušta se hormon prolaktin, odgovoran za osjećaj opuštenosti i potrebe za snom”, objašnjava dr Šini Ambardar s Univerziteta u Kaliforniji. Upravo zbog prolaktina nakon seksa se lakše i brže utone u san.

Redovno vođenje ljubavi može vas pomladiti i do sedam godina, pokazala je studija Univerziteta u Edinburgu. Za ovo je važnije ipak da ste zaljubljeni jedno u drugo kao prvog dana.

Seks na muškarce djeluje kao sedativ od 2-3 miligrama, što je razlog zašto im se nakon tog čina spava, a ženama pomaže u borbi protiv depresije. Takođe, muškarci su više nego skloni jutarnjem seksu, jer je u to doba testosteron na najvišem nivou.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Budimo realni
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ovo je istina za muskarce. Oni koji ne upraznjavaju seks se tuku i prave probleme po gradovima CG.

Send this to a friend