Love & Sex Žene ne vole seks ništa manje od muškaraca

Žene mnogo varaju, a ovo je glavni razlog

Antropolog i autorka knjige Untrue, Vensdej Martin, intervjuisala je desetine sociologa, naučnika koji istražuju seks i antropologa za svoju knjigu o nevjerstvima.

“Novo istraživanje ispravlja ranije netačne pretpostavke da žene imaju niži libido, da je njima u prirodni da budu monogamne i da je ženama lakše da budu sa jednim partnerom do kraja života. Žene ne vole seks ništa manje od muškaraca i lako im dosadi ako je u krevetu stalno sve isto”, tvrdi Martinova.

Zašto žene varaju

Martinova kaže da je mit da žene varaju iz emocionalnih razloga, a muškarci zbog “akcije”. Ona kao dokaz navodi istraživanje Univerziteta u Misuriju.

“Ovo istraživanje je razotkrilo mitove da žene varaju samo kada su nesrećne u braku, da, za razliku od muškaraca, one traže emocionalnu povezanost, a ne seksualnu”.

Pomenutim istraživanjem je utvrđeno da žene “ne ulete” spontano u neku aferu, već da vrlo namjerno traže partnera za seks, posebno kada nisu zadovoljne svojim seksualnim životom sa partnerom – ne doživljavaju vrhunac ili nemaju odnose redovno.

Te žene kažu da jednostavno traže ono što ne mogu da dobiju kod kuće i da prevaru posmatraju kao način da ostanu u vezi u kojoj su inače srećne, ali nisu zadovoljne seksualnim životom.

“I eto, razotkriven je još jedan mit kojim se tvrdi da varaju samo one žene koje su nesrećne u braku”, kaže autorka.

Naravno, to ne znači da svaka žena koja ima veliku seksualnu želju mora da vara partnera – način da se to spriječi je, tvrdi Martinova, da otvoreno razgovara sa partnerom o svojim seksualnim željama. Time može da se izbjegne dosada u spavaćoj sobi koja bi mogla da dovede do prevare.

Jednostavna stvar koja može da probudi strast među partnerima je nova zajednička aktivnost – krenite zajedno na časove plesa, recimo.

“Kada zajedno uživate u nečemu, dolazi do oslobađanja neurohemikalija i hormona, što znači da možete da osjetite uzbuđenje bez izaska iz veze”.

Martinova insistira da bi mnoge veze bile bolje, ukoliko bi parovi razumjeli da to što je ženi dosadno u spavaćoj sobi ne mora da označi kraj veze.

“Zamislite koliko bi veza i brakova moglo da se spasi, ako bi se otvoreno govorilo o seksualno želji i potrebama sa partnerom, ako bi se pronalazila rješenja koja će da zbliže parove”, zaključuje autorka.

13

avatar
1000
10
3
0
 
13
MC1ElemenTMarkPodnoawetinja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mark
Gost
Mark

Nase zene uglavnom ne varaju,ali kad odu nedje dje ih Niko ne zna,onda koriste svaku priliku da se omrse!

Podno
Gost
Podno

Prvi brakovi si bili poligamni, poliandrija i poliginija, muskarci su opstili sa vise zena a zene sa vise muskaraca, tako da sve ostalo su samo lazi i prevare. Brak treba zakonom zabranit, pa neka se pripadnost porodici određuje po onome ko dijete ako ga zeli odgaja a ne po ocu ili majci. A zene i muskarci nek budu slobodni za… Više »

ElemenT
Gost
ElemenT

A ljubav?

awetinja
Gost
awetinja

Adio amore još volim te jako …..

Rajan
Gost
Rajan

…tip, mjesto i vrijeme, pod uslovom da ima savremena svatanja, da nije zatucana….. napravice prevaru u masu slucaja, isto ka i muskarci….

Viktorija
Gost
Viktorija

Varaju jednako i muskarci i zene

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

A ona mi kaže da me vara jer me voli

Katja
Gost
Katja

Da,da…svalite sad sve na zene..zena ce da pozeli drugog muskarca onda kad osjeti da je zapostavljena,ne samo u sexualnom smislu…!!!!

1111111
Gost
1111111

@Katja, dok se ne uda zena drzi do sebe, cim se uda i eventualno rodi, nastaje haos, potpuno se opuste , razdebljaju ne vode racuna o sebi a tako ni o muzu…Mi muski volimo da zena lijepo izgleda, izmedju ostalih vrlina, jer ako me sexualno ne uzbudjuje dzaba sve ostalo pa da je Ajnstajn po pameti ili Karapandza u kuhinji.Tu… Više »

MC1
Gost
MC1

Za razliku od @111.. znam isto tako puno muškaraca koji se poslije tridesete razdebljaju, oćelave, zapuste, ali ne misle (naivni ili priglupi, ne znam) da je to minus njihovoj muževnosti.
U prilog tezi da podjednako varaju muškarci i žene.

Krsto
Gost
Krsto

Iako je udata za prezgodnog i prebogatog bankara Ona će leći sa liftbojem, idiotom, gangsterom, rugobom, glupanom, srednjoškolcem, hipikom, s muževljevim najboljim drugom, s njegovim najvećim neprijateljem…ništa im sveto, onako, bez mnogo razmišljanja i griže savjesti.

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Zato se ne smiješ ženit, neka je hrani onaj na koga je emotivno vezana.

Delboj
Gost
Delboj

Monogamija za zene ne postoji. Varaju i vise nego muskarci.

Send this to a friend