Muzika film i TV

Aca Seltik: Orthodox Celts su bili mejnstrim, pa andergraund

Orthodox Celts je uistinu jedan od najoriginalnijih muzičkih sastava na prostoru bivše Jugoslavije. Pojavili su se 90-ih godina kada je na muzičkoj sceni na našim prostorima vladao dens, a turbo folk hvatao zamah. Ipak, uspjeli su da se izdvoje.

“Mi smo grunuli u vrijeme kada je grunuo i “River dance”. Bili smo mi i “River dance” i to je bio bum, ali opet ograničen. U međuvremenu se desio irski bum, prelazimo u mejnstrim, pojavljuje se još koji bend koji to svira krajem devedesetih i početkom 2000-tih i poslije toga rokenrol opet ide u ilegalu i mi opet bivamo andergraund, bez obzira što mi zvučimo kao dobar rok bend, ali rok više nije mejnstrim”, sjeća se Aleksandar Petrović, frontmen grupe.

Nova publika, kaže, reaguje na njihovu muziku na isti način, ali drugo pitanje je da li je njihov motiv dolaska na koncert isti.

“Sjećam se kada smo mi počinjali, na koncert su nam dolazili ljudi koje je to zanimalo dubinski, o čemu se pjeva, zašto se pjeva. Moguće da danas, u poplavi svega i svačega, publika dođe zato što im je dobar provod, vesela muzika, ali bez znanja o čemu ja pjevam. Naravno da ima onih hardkor fanova koji znaju riječi koje i ja zaboravim, ali moguće je da se taj balans malo pomjerio”, rekao je Aca Seltik.

Send this to a friend