Muzika film i TV

Adam Levin: Pravim pjesme van svakog žanra

Foto: Guy Aroch

Vođa američkog muzičkog sastava Maroon 5, Adam Levin, za Variety otkrio je detalje iz svog života, ali i o muzici kojom se bavi duži niz godina.

On smatra da Maroon 5 ne pripada nijednom muzičkom žanru.

“Moj cilj je da stvaram pjesme koje ne zvuče kao da su snimljene prije deset godina. Kriterijum pri snimanju pjesme jeste ‘Da li mogu da živim sa njom’. Ako ne, neću je snimiti. Vrlo je jednostavno”, rekao je Adam dodajući da inspiraciju crpi iz hip-hop muzike i r’n’b-a.

Kao otac dvije ćerke, Dasti i Đije, Adam podržava aktuelni ženski pokret. Upravo su njegove djevojčice bile inspiracija za nastanak pjesme “Girls like you” koju je uradio sa reperkom Kardi B.

Njihova saradnja ispostvila se veoma uspješnom i broji bilion pregleda na Jutjubu i već sedmicama je prva na Bllboardovoj listi.

“Imam dvije ćerke i sama pomisao da ih neko ugrožava, čini da mi krv proključa. Volim da radim ono što mi srce kaže, tako sam i uradio sa tom pjesmom i spotom. Posvećeni su ćerkama i supruzi, a ko ne shvata neka se je*e”, iskren je Adam.

Muzičara ne potresa to što je napunio 40.

“Meni je 40 djelovalo staro kada sam imao 26, a 26 mi je bilo staro kada sam imao 23”, rekao je on navodeći da ma sve o čemu je sanjao.

 

Send this to a friend