Muzika film i TV u saradnji sa Netfliksom

Adam Sendler snima dva nova filma i nisu komedije

Adam Sendler vraća se sa novim filmom u saradnji sa Netfliksom. Na Twitter nalogu striminig servisa, najavljeno je da će Sendler glumiti u nadolazećoj adaptaciji romana “Spaceman of Bohemia” koju je češki autor Jaroslav Kalfař napisao 2017.

Produkciju će zajedno sa Netfliksom uraditi kompanije Free Association i Tango Entertainment.

Roman je okarakterisan kao “međugalaktička odiseja ljubavi, ambicije i ličnog otkrivanja”. Priča prati Jakuba Procházkog, dječaka kojeg su baka i djeda odgajili u jednom češkom selu. On se ostvaruje kao naučnik i postaje prvi astronaut sa sela.

Ostali detalji su nepoznati, iako se spekuliše da će Johan Renk uraditi režiju za ovaj još uvijek neimenovan projekat. Renk je poznat kao vrhunski režiser muzičkih spotova koji je sarađivao sa mnogim umjetnicima kao što su David Bowie i Madonna. Takođe je radio za mnoge televizijske serije kao što su “Breaking Bad”, “Halt”, “Catch Fire” i “The Walking Dead”. Iz ovih informacija možemo zaključiti da se sigurno neće raditi o još jednoj komediji popularnog glumca.

Nedavno se pojavila vijest i o još jednom ostvarenju Netfliksa sa Sendlerom u glavnoj ulozi, a riječ je o drami “Hustle”. U tom filmu, glumiće NBA skauta koji u inostranstvu pronalazi mladog talenta i trudi se da mu obezbijedi ugovor u ekipi, u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

S obzirom na to da je početkom ove godine Netfliks potpisao ugovor sa Sendlerom da s njim snima više filmova, vjerovatno ćemo u narednom periodu dobiti još novih ostvarenja.

Send this to a friend