Muzika film i TV

Albanci pakuju aferu Šerbedžiji: Izmislili da će glumiti Jašarija

Albanski mediji na Kosovu izmislili su da je Rade Šerbedžija odbio da igra jednog od osnivača tzv. “Oslobodilačke vojske Kosova” Adema Jašarija u filmu koji priprema režiser Ljuan Krueziju.

Popularni glumac trenutno je u Americi i, kako kaže njegov sin Danilo za Kurir, sigurno nije dobio poziv da učestvuje u ovom projektu.

“Mogu vam reći sa sigurnošću da to što pišu mediji nije istina. Tata bi mi sigurno rekao da je dobio tu ulogu. S Radetom niko nije kontaktirao. Volio bih i ja da meni igra u filmu Robert de Niro, ali to nije realno”, objašnjava Šerbedžija.

Kako su naveli prištinski mediji, uloga Jašarija u spornom filmu ponuđena je Radetu preko glumca Envera Petrovcija, ali je on odbio ponudu.

Petrovci je, pak, kosovskom dnevniku Ekspres rekao da ne želi da se njegovo ime pominje u ovakvim vijestima.

“Ovo nije vijest. Ukoliko je Ljuan pomenuo moje ime, pogriješio je”, rekao je Petrovci, koji se nije odazivao na pozive novinara.

Reditelj Krueziju uporan je u namjeri da sarađuje sa Šerbedžijom iako nije uspio da dođe do njega.

“Sviđa mi se da Srbin igra Jašarija, zato što bi odmah cio svijet njega prihvatio”, rekao je on za prištinske medije i dodao da još nije gotov scenario za film.

Vijest da je Rade odbio ovu ulogu obišla je region .

<<<Šerbedžija odbio da glumi Adema Jašarija>>>

Jašari je bio jedan od osnivača i vođa OVK, a poginuo je u sukobima s policijom u selu Prekaz početkom 1998. godine.

Jašari

Šerbedžija je već igrao Albanca Murada Krasnićija, u nastavku filma „Otmica“. Rade se u Holivudu proslavio ulogama u filmovima „Svetac“, „Sneč“, „Hari Poter“ i u seriji „CSI Majami“.

Send this to a friend