Muzika film i TV

Ana de Armas: Ne treba nam Bond djevojka, ali žene zaslužuju bitniju ulogu

Ana de Armas; Foto: Instagram

Glumica Ana de Armas ne misli da žena treba da igra sljedećeg Džejmsa Bonda, ali želi da dame u filmovima o Bondu dobiju “značajne” i “bitne” uloge.

“Nema potrebe za Bond djevojkom. Ne bi trebalo da postoji potreba da se krade nečiji lik, znate, samo da biste preuzeli vlast. Ovo je ‘roman’ koji vodi u svijet Džejmsa Bonda i fantaziju o tom univerzumu gdje se on nalazi”, kazala je Ana za Sun.

Umjesto toga, Ana de Armas (34) vjeruje da bi žene koje budu glumile u budućim filmovima o Bondu trebalo da igraju likove koji su zaokruženiji i slojevitiji.

“Ono što bih voljela je da ženske uloge u filmovima o Bondu, iako će Bond i dalje biti muškarac, budu oživljene na drugačiji način. Da im se dodijeli značajnija uloga i priznanje. To je ono što mislim da je zanimljivije od prevrtanja stvari”, dodala je glumica.

Ona se, podsjetimo, pojavila u posljednjem filmu Danijela Krejga o Bondu, “Nema vremena za umiranje”, u kojem je imala skromnih pet minuta uprkos tome što je bila u velikoj mjeri reklamirana kao zvijezda.

Send this to a friend