Muzika film i TV

Ana Stanić o saradnji sa Arsenom: Napisao mi je pjesmu koju je poslao vozom

FOTO: Story

Pop pjevačica Ana Stanić jedna je od rijetkih izvođača koji u svom opusu imaju pjesmu koju je radio velikan jugoslovenske muzike Arsen Dedić. Poznatoj Beograđanki pošlo je za rukom da ubijedi Dedića da joj napiše tekst za baladu “Bioskop” koju izvodi na koncertima posvećenim njegovom stvaralaštu, ali i u pozorištu kao dio jedne predstave.

Zanimljiva je priča kako su sarađivali nekadašnja pjevačica dens grupe Moby Dick i Dedić.

“Snimljena je na albumu “Sudar” iz 2008. godine. Imala sam predivnu baladu, ali ne i ideju za tekst. Pomislila sam da bi bilo divno da ga velikan Arsen Dedić uradi. Naravno, bila sam spremna da će, možda, da me odbije. On je bio dosta skeptičan jer je obično radio kompletne pjesme. Dopala mu se, međutim, moja muzika, kao i kad je čuo da će “Big bend RTS” da odsvira pjesmu, i da će to da zvuči grandiozno. Tekst je otkucao na pisaćoj mašini i poslao vozom koji sam sačekala”, priča Ana.

Arsena pamti kao duhovitog i direktnog čovjeka.

“Bila sam u Zagrebu, proveli smo nekoliko sati ćaskajući u hotelu “Esplanada”. Htio je da čuje više o meni – ko sam, šta sam… Postavljao mi je vrlo direktna pitanja. Toliko sam bila puna utisaka poslije tog razgovora, on je bio tako duhovit. Poslije smo se još jednom vidjeli. Otišla sam kod njega kući, dočekala me je čuvena Gabi Novak. Spremala je ručak i bila tako sređena, našminkana. Imala je prelijepu haljinu i čistu, bijelu kecelju, koju je poslije skinula. Kao da je bilo slikanje za Vogue na temu – kako predivna umjetnica izgleda dok sprema ručak. Imala sam utisak kao da sam ušetala među kulise nekog predivnog filma i gledam legende izbliza. Mislim da sam Arsenu bila simpatična i draga. Tom prilikom sam upoznala i njegovog sina Matiju, koji me je nedavno zvao i pitao me da li bih pjevala Arsenove pjesme. Odmah sam, naravno, pristala”, kazala je Ana.

Send this to a friend