Muzika film i TV

André Rieu i Entoni Hopkins: Kako je valcer spojio dva umjetnika

Glumac Entoni Hopkins, jedno od najznačajnijih imena filmske umjetnosti, prije nego što je postao glumac, napisao je jednu klasičnu kompoziciju.

Hopkins je prije 54 godina zapisao na papir note za valcer “And the waltz goes on” ali imao je suviše veliku tremu da javnosti predstavi ovo djelo.

Prije par godina gledajući koncert “kralja valcera” André Rieu, Hopkins je došao na ideju da upravo on odsvira njegov valcer.

“Tek prije nekoliko godina vidio me je na televiziji i rekao: On će sa svojim orkestrom odsvirati moj valcer. Čuli smo se telefonom, bio je veoma fin i odmah smo se dogovorili da mi pošalje note. Snimili smo valcer i mogu da kažem da je fantastičan”, rekao je Andre Rieu, čuveni violinista i dirigent koji je sa svojim orkestrom tada predstavio Hopkinsov valcer nazvan “And The Waltz Goes On”.

Kompozicija je premijerno izvedena u Beču, a u publici je bio i Entoni Hopkins, koji je za tu priliku doputovao iz Los Anđelesa.

Savremeni ”kralj valcera” André Rieu i njegov orkestar ”Johan Štraus”, nastupiće 22. maja 2019. godine u beogradskoj Štark areni, u okviru svoje svjetske turneje.

Кoncerti Andrea Riua su vatromet emocija. Na otprilike 100 koncerata godišnje, Riu donosi savršenu zabavu sa najpoznatijim svjetskim, romantičnimi melodijama prepunim duše, kao i brojna iznenađenja, humor i vrhunske internacionalne soliste. Zajedno sa njegovim šezdesetočlanim orkestrom ”Johan Štraus”, najvećim privatnim orkestrom na svijetu, harizmatični Holanđanin već trideset godina obilazi svijet.

“Muzika i posebno valcer su veoma važan dio mog života” navodi Andre Riu.

“Ako djelić muzike dotakne moje srce, dotaći će i vaše. Ova divna muzika mi omogućava da donesem svijetu radost života i humor. Sve je dozvoljeno na mojim koncertima: smijanje, plakanje, igranje, pjevanje. Emocije su tajna mog uspjeha.”

Ma.D.

1 Komentar na "André Rieu i Entoni Hopkins: Kako je valcer spojio dva umjetnika"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend