Muzika film i TV

Andrea Bočeli ne želi da bude predstavljen kao slijep u filmu o sebi

Andrea Bočeli je italijanski tenor koji je glasom uspio da zavede svijet. Potpuno je oslijepio u 12. godini, a njegova majka je rekla da mu je muzika bila jedina utjeha.

Ljekari su savjetovali Andreinoj majci da abortira jer su predvidjeli će biti rođen slabovid. Mama Edi i tata Alesandro su to odbili. Odmah poslije rođenja je konstatovano da ima brojne probleme sa vidom, i poslije mnogobrojnih posjeta ljekarima, postavljena mu je dijagnoza glaukoma. U 12. godini je potpuno oslijepio, uslijed povrede koju je zadobio igrajući fudbal. Bio je golman, lopta ga je udarila u oko i imao je povredu mozga. Da bi zaustavili krvarenje u glavi, ljekari su pokušali da mu spasu vid stavljanjem pijavica na glavu, ali nisu uspjeli.

Bočeli je naučio Brajevo pismo i koristio je prste da bi naučio note i počeo da svira klavir. Studirao je pravo u Pizi i zarađivao pjevajući po noćnim barovima. Život mu se okrenuo 1993. kada ga je u 34. godini primijetio Lučano Pavaroti koji ga je poveo na turneju i pružio mu podršku u karijeri. Od tada do danas je prodao više od 80 miliona albuma.

Bočeli je inspirisao jednog od vodećih britanskih reditelja da njegovu životnu priču prenese na veliko platno. Jedini pjevačev zahtjev je bio da to što je slijep ne bude predstavljeno kao hendikep. Film “Music of Silence” režira Majkl Radford. Bočelija će glumiti Tobi Sebastijan kog znamo iz serije “Igra prijestola”.

Bočeli je zamolio reditelja da ga ne predstavi kao slijepu osobu jer je “većinu života proveo pokušavajući da se pretvara da može da vidi”. Pjevač ne želi da dovodi ljude u neprijatne situacije i vjeruje da “niko ne želi da ga vidi kako traži stolicu kao očajnik, ispruženih ruku”.

“On koristi razne trikove. Šutnuće stolicu stopalom da bi vidio gdje je. I naravno, ima apsolutno razvijena druga čula. Može da namiriše, dodirne, osjeti, a iznad svega da čuje. Bukvalno pucne prstima i kaže koliko je daleko zid”, rekao je režiser Majkl Radford.

5

avatar
1000
3
2
0
 
5
HoldenKonikvekiMarkisa1Konik
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Holden
Gost
Holden

Наравно да су пристали,али ће га приказати какав јесте. А био је изричит „Нећу да видим да сте ме приказали као слијепца”..😎
Шала на страну,човјек је жива Легенда.

veki
Gost
veki

neka bude kako VI želite Bočeli

Konik
Gost
Konik

Talijanski Saša Matić.

Markisa1
Gost
Markisa1

Mnogo bolji od Saše. Sasa ne može pjevati kao on

Konik
Gost
Konik

Markiša 1, malo crnog humora nije na odmet…

Send this to a friend