Muzika film i TV

Andrea Bočeli, pravnik kojeg je Pavaroti slučajno uveo u svijet muzike

Kad ne pjeva, Andrea Bočeli uživa u plovidbi i jahanju, a bavi se i humanitarnim radom. Počeo je da svira klavir kao šestogodišnjak, a nakon nesreće na fudbalskoj takmici sasvim je izgubio vid. Imao je 12 godina. Da ga nije čuo pokojni operski pjevač Lućano Pavaroti, Bočeli bi i danas bio pravnik.

“Odmah posle diplome na studiju prava, počeo sam da radim u struci. Prešao sam već tridesetu godinu i nakon tolikih pokušaja i snimaka koji su završili u fijokama, i brojnih zatvorenih vrata, bio sam uvjeren da će mi muzika ipak na kraju ostati samo hobi i da mi je suđeno da budem pravnik. Hvala Bogu, sticajem nekih srećnih okolnosti i Pavarotijevom pozitivnom mišljenju o meni, moja strast postala je moj poziv”, ispričao je Bočeli za hrvatski Večernji.

Danas bilježi 70 miliona prodatih albuma, nosi titulu zvijezde i sarađuje sa slavnim muzičarima. Nedavno je snimio duet “Perfect Simphony” sa Edom Širanom u svom domu u Toskani.

Bočeli je otrkio da, kad se vrati kući s turneje u grad Forte dei Marmi, u kojem živi na obali mora u vili iz 19. vijeka, prvo izgrli djecu i pokušava da provede što više vremena s njima.

“Budući da obožavam more, ljetnje dane volim da provodim sa njima na svojom brodiću ploveći Sredozemljem. Često odlazimo i u Lajatiko, selo u kojem sam rođen i odrastao, u kojem imam mnogo rodbine i u kojem, uostalom, živi i moja majka. Tamo je imanje na kojem držim svoje prelijepe konje”, iskren je Bočeli.

Send this to a friend