Muzika film i TV

Andrea dobila ponudu koja se ne odbija

Andrea Demirović sa pjesmom “Ja sam ti san”, kao druga od pet kompozicija, predstaviće se na predstojećoj Monteviziji 9. februara, iz velikog studija RTCG.

Deset godina poslije nastupa u Moskvi, vrijeme je da opet budeš dio crnogorske evrovizijske priče, ovog puta – prvo na montevizijskom stepeniku. Jesi li iznenađena što je komisija uvrstila tvoju numeru među pet najboljih i zbog čega misliš da i ti i ova pjesma zaslužujete da predstavljate Crnu Goru?

“Po malo jesam iznenađena što je prošao tako moderan stil, jer mislim da je ova pjesma radikalno drugačija od svih dosadašnjih numera sa kojima se Crna Gora do sada predstavljala Evropi. Po meni bi to mogao biti kvalitet i osvježenje. Sa iskustvom jednog Eurosonga iza sebe, pjevačkom zrelošću i kreativnim timom koji sam okupila, mislim da bih sada imala mnogo veće šanse za prolazak u finale nego 2009. u Moskvi. Zanimljivo je da ima mnogo slučajeva gdje su povratnici ostvarili dobre rezultate, a i fanovi takmičenja vole takve priče”, kaže Andrea.

Foto: Marija Lagator Marović

Kada je riječ o evrovizijskim pjesmama, nastavljaš tradiciju da povjerenje ukazuješ inostranim saradnicima. Kako je došlo do uspostavljanja saradnje ovog puta, da li je fizička razdvojenost bila prepreka ili motivacija?

“Godinama, kompozitori koji se motaju oko Eurosonga, nudili su mi razne saradnje. Tek sam ove godine prihvatila, jer je to zapravo bila ponuda koju nisam mogla odbiti. Takva pjesma se pojavi upravo jednom u deset godina. Na demo verziji su radili Slovenac Primož Poglajen, Englez Adam Federston/Adam Featherstone i Irac Majkl Džejms Daun / Michael James Down, a za rad na konačnoj verziji pjesme, ovih dana im se pridružio i još jedan Englez čiji identitet za sada držimo u tajnosti. Prostorna razdvojenost i komunikacija nikad nije bila problem. Problem nastaje kad se desi kreativna udaljenost, pa makar saradnici bili fizički i na pola metra. Srećom, sa ovim ljudima funkcionišem odlično”.

Uvijek je nezahvalno opisivati pjesmu prije nego je i poslušamo. Ipak, po čemu misliš da ćemo upamtiti „Ja sam ti san“, šta je to čini posebnom?

Foto: Marija Lagator Marović

“Pjesma je mračna ali dinamična. Otpjevala sam je drugačije od svega što sam do sada pjevala, a i želim da je na Monteviziji prezentujem neobičnim nastupom. Trudila sam se napisati zanimljiv i pamtljiv tekst. Ovog puta pjevaću na našem jeziku jer želim da se pjesma prije svega svidi ljudima u Crnoj Gori i regionu”.

Mnogo puta dosad potvrdilo se da sud publike i te kako može biti u suprotnosti sa onim što misle muzički znalci. Vjeruješ li da možeš pomiriti te dvije krajnosti i tako otići u Tel Aviv?

“Pjesme se prave da bi ih slušala publika a ne muzički znalci. Mogu čak reći da imam i ciljnu grupu kojoj je pjesma namijenjena. To su svi oni koji godinama Eurosong kritikuju kao trash takmičenje. E pa, evo pjesme koja im se može svidjeti jer je drugačija, i sa kojom se ne bih zastidila poći i na MTV. Na vama je samo da je podržite na putu ka Obećanoj zemlji”.

Dok se pjesma “Ja sam ti san” ne predstavi na Monteviziji 9. februara, pogledajte posljednju pjesmu i spot koji je Andrea snimila.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Patriot
Gost
Patriot

Isfolirana i kvazi pjevačica.Misli da se novcem može sve kupiti.Opet ćemo ispasti u prvom krugu.

Slavko
Gost
Slavko

I dalje bacamo pare na nebitan festival a nemamo za plate i penzije?

Sanyshkaya
Gost
Sanyshkaya

Bravo Andrea, samo naprijed. Nadam se da ces pobijediti

AuthenticNihile
Gost
AuthenticNihile

Vaaaauuuuu…sav sam se najezio.
Ne mogu iscekat da cujem pjesmu, a tek tu manifestaciju🤔
Ajde lijezite, ne sprdajte se.

Boris
Gost
Boris

Ja bih ovu Andreu…

slobodan
Gost
slobodan

sto godina majki napunila

natali
Gost
natali

Ovo nema veze s Evrovizijom jos jedan promasaj…

Miki Veliki
Gost
Miki Veliki

Ocigledno je da nisi ni procitala tekst nego brze bolje hejtovala.

Miki Veliki
Gost
Miki Veliki

Dobra riba, dobro pjeva. To je to

Neko
Gost
Neko

Andrea je baš seksi! 👌👍

Send this to a friend