Muzika film i TV

Anja Rupel: Nikad se nisam osjećala ni ponašala kao seks simbol

Mamila je Anja Rupel uzdahe od Vardara do Triglava i važila za jednu od najseksepilnijih pjevačica osamdesetih godina u Jugoslaviji. Bila je dio grupe Videoseks koja je uživala veliku popularnost, ali i izazivala kontroverzte na ex JU prostorima. Danas se rijetko pojavljuje u medijima, ali i dalje nastupa.

I dan-danas na radio stanicama se vrte “Detektivska priča”, “Zemlja pleše”, “Tko je zgazio gospođu Mjesec”, “Kako bih volio da si tu”, “Sivi dan”…

Titula seks simbola predstavljala je san za mnoge Jugoslovenke, ali ne i za vas?

“Nikada se nisam tako ni osjećala, niti ponašala. Bila sam sasvim normalna tinejdžerka, koja je, igrom slučaja, pjevala u bendu Videoseks. Na početku je bilo malo problema zbog provokativnog imena grupe, pa su mi, na primjer, na koncertu u Sarajevu vikali “Skini se”.

Sa pokojnim Tošetom Proeskim snimili ste hit “Krajnje vrijeme”.

“Saradnja sa njim mi je jedna od omiljenih. Toše je bio odličan muzičar i dobar čovjek. Ja sam u to vrijeme snimala novi album, a moj partner i autor Aleš Klinar imao je pjesmu koja je bila napravljena za duet. Nekako je baš tada u Ljubljanu dolazio Toše, jer je potpisivao ugovor sa Dalas rekordsom, koji je bio i moj izdavač, i sve se poklopilo. Stvarno sam uživala u tom duetu”.

Čime ste se sve bavili od devedesetih naovamo?

“Od 1994. snimila sam osam samostalnih albuma. Na televiziji sam bila voditeljka muzičkih emisija. Još radim na nacionalnom radiju kao muzička urednica. Uz to, pišem tekstove za druge slovenačke izvođače”.

Šta se trenutno najviše sluša u Sloveniji?

“Ima tu od svega po malo, a najviše narodne muzike. Omladina sluša uglavnom srpski turbo-folk. Imamo, međutim, odlične rok bendove, pop pjevačice, pa i junake još iz osamdesetih”.

Za kraj, žalite li za nečim u karijeri?

“Ne žalim ni zbog čega”.

 

Send this to a friend