Muzika film i TV

Arsen Dedić dobija Kuću umjetnosti u Šibeniku

Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX

Neprežaljeni umjetnik u punom smislu te riječi, Arsen Dedić oduvijek je isticao ljubav prema svom Šibeniku, a uskoro će mu njegov rodni grad uzvratiti na najljepši mogući način – otvaranjem Kuće umjetnosti Arsen, po mnogo čemu jedinstvenom, multifunkcionalnom i inovativnom prostoru.

Arsenova Kuća biće smještena u užem centru Šibenika, u nekadašnjem legendarnom bioskopu Odeon, svojevrsnom spomeniku hrvatske moderne arhitekture iz 1950. godine za koji su vezane brojne uspomene svih generacija Šibenčana. Kuća umjetnosti Arsen tako će postati prvi šibenski zatvoreni prostor namijenjen svim vrstama umjetnosti i programa: od koncerata, predstava i kinoprojekcija do izložbi i konferencija. Naglašenu multifunkcionalnost željno iščekivanog prostora čini modularni pod, prvi takav izveden u nekoj dvorani u Hrvatskoj, koji omogućava brzu i jednostavnu transformaciju dvorane i pruža nebrojene mogućnosti oblikovanja enterijera. Moći će se podizati, spuštati, u djelovima i segmentima, pozornica će moći biti s jedne ili druge strane, moći će se podići samo središnji dio ili cijeli prostor može dobiti stepenasti oblik.

“Istovremeno, Kuća umjetnosti Arsen odaće počast i uzvratiti ljubav Šibenčaninu koji je za života bio, i još uvijek jeste, najveći ambasador grada i njegovog duha. Svojim djelovanjem kroz poeziju, muziku, slikarstvo, film i pozorište utjelovio je kulturu i teško je pronaći prikladnije mjesto u Šibeniku koje bi nosilo njegovo ime i djelovalo pod patronatom Arsena i njegove umjetničke ličnosti”, istakla je Gorana Barišić Bačelić, upravnica Tvrđave kulture Šibenik, dodajući kako Arsen na ovaj način ostaje trajno zapisan u kolektivnom sjećanju Šibenčana te otvara novu eru šibenske kulture.

Send this to a friend