Muzika film i TV

Asteriks i Obeliks slave 60. rođendan, luksuzno izdanje košta 200 eura

Prvi put se otkriva scenario i kucani tekstovi Renea Gosinija i table Alberta Uderza. U raskošnoj platnenoj kutiji velikog formata sa 208 stranica čitaoci će otkriti dvije knjige, jednu sa lijeve i jednu sa desne strane.

Lijeva strana je rezervisana za scenaristu Renea Gosinija i scenario (sinopsis i isječke), a desna strana nam donosi 44 originalne table nacrtane i potpisane potpisom Alberta Uderza na papiru Munken 150g, piše Stripblog.

Kako se navodi, ovo je zaista jedinstvena prilika da dođete u srce stvaranja jednog od najpoznatijih evropskih stripova. Moći ćete bolje da sagledate cijelu hemiju koja se rađala između dva autora. Prve skice Asteriksa i Obeliksa, prvi zapisi kao i prve table u boji epizode koja je objavljena u časopisu “Pilote” 29. oktobra 1959. godine.

Prema podacima sa zvaničnog sajta Asteriksa i Obeliksa cijena ovog jedinstvenog i luksuznog izdanja je 200 eura, a tiraž je ograničen na 800 primjeraka.

Ovo je svakako impozantna i pozamašna suma za jedno izdanje, iako je veoma vrijedno i poštovanja i novca, čak i francuskim ljubiteljima glaskih junaka (koji imaju bolji standard od naših čitalaca), sudeći na osnovu komentara u postu gdje se najavljuje ovaj strip, nisu zadovoljni cijenom.

U pripremi je još jedno interesantno izdanje, nova epizoda “Asteriks i tajna čarobnog napitka” koju rade nasljednici tvoraca Feri i Konrad.

Send this to a friend