Muzika film i TV to nije muzika

Autotjun reperi su proizvod, kao fast food

Bend “Pero Defformero” iz Novog Sada objavio je novi singl i spot za pjesmu “Bez tebe”. Ova grupa već godinama oduševljava publiku mješavinom metal muzike i narodnog melosa, a njihovi često satirični tekstovi izazivaju oduševljenje publike već na prvo slušanje.

Pjevač ovog sastava Goran Biševac Biške povodom premijere singla “Bez tebe” za “Nezavisne” je u svom stilu opisao tematiku pjesme poredeći je sa filmom “Titanik”.

“Džek i Rouz susreću se u trenutku kad Rouz pokušava da se ubije, želeći da se baci sa krme broda. Tokom putovanja koje će trajati četiri dana, njih dvoje razvijaju prijateljstvo koje će prerasti u pravu ljubavnu romansu. Nekoliko sati nakon što su Džek i Rouz doživjeli svoje najromantičnije trenutke, ‘Titanik’ se susreće sa vlastitom sudbinom: velikom santom leda usred Atlantskog okeana. Brod zatim tone, a Džek i Rouz se spašavaju tako što se uhvate za neki drveni predmet. Džek se u međuvremenu smrzava, a Rouz mu obećava da nikad neće odustati”, rekao je u svom stilu Goran Biševac Biške opisujući pjesmu.

Muzičar je na pitanje koliko su dugo radili na novoj pjesmi i dalje ostao u tematici “Titanika”, pa je citirao Rouz riječima: “Prošle su 84 godine.” Nakon toga je istakao da su dugo radili na ovom materijalu i da su svi učestvovali.

“Čak je i komšija pomagao. Snimljena je u muzičkom studiju kod komšije i hvala, komšo”, rekao je Biševac kroz smijeh.

Nova pjesma je dobila i video-spot koji je snimljen u Rakovcu, u pećini Beli Majdan iz 13. vijeka.

“Na spotu smo radili jedno prosječno radno vrijeme nezaposlenog čovjeka”, dodao je Biške.

Ovaj sastav je svojom pojavom donio osvježenje na muzičku scenu, ali se slažu da današnji mladi bendovi svi liče jedni na druge, te da je ljubav prema muzici svedena na materijalizaciju.

“Tačno je da mladi bendovi svi liče jedni na druge. Postoji milion razloga zašto je to tako. Prvi korak ka isplivavanju na površinu, nazovimo to tako, jeste da prestanu da žele da sebe materijalizuju u nešto što su gledali na TV-u ili YouTubeu. Potrebno je da vole muziku u sebi, a ne sebe u muzici”, zaključio je Biške.

Muzičar se osvrnuo i na pojave na sceni kao što su trap izvođači i autotjun reperi.

“Mladi ih gledaju kao u Boga! Šta reći, to nije muzika, to je proizvod, kao fast food”, naglasio je Biške.

Biševac ističe da će “Pero Defformero” u narednom periodu izbaciti još nekoliko singlova, a zatim je u planu formiranje albuma.

Send this to a friend