Muzika, film i TV

Babe imaju novi singl: Kako je seljana ubila umjetnost

Kultna grupa “Babe” objavila je, potpuno neočekivano, novi singl “Primabalerina” pred koncert 1. aprila u Mikser hausu u Beogradu, saopštila je danas promoterska kuća “Long play”.

“Pjesma je nastala kao tok misli i igra riječi. Poruka je očigledna, tj. kako je ubijena vrhunska umjetnost. Praviti ambiciozni video klip mi je takođe nemoguća misija, tako da sam odlučio da napravim nazovi monotonu vizuelnu varijantu. Ovdje se ne juri za lajkovima, već za razumijevanjem trenutka u kome se nalazimo”, objašnjava frontmen Baba, Žika Milenković.

“Primabalerina” je pjesma koja spaja poznatu uvrnutu duhovitost “Baba”, ovog puta smještenu u dodatno pomjereni ambijent svadbe, koji je poslužio kao savršeno mjesto za ubistvo, a sve je začinjeno pop refrenom.

Milenković ističe da “pjesma nije zasnovana na stvarnom događaju već je spontano nastala jednog ranog jutra, u situaciji kad još nije svanulo, a jedino što svijetli je mobilni telefon u koji ukucavaš tekst”.

Autor pjesme je Milenković, za produkciju i aranžman bio je zadužen Boris Krstajić, dok je video montirao Srđan Mitrović.

 

Send this to a friend