Muzika film i TV

Bajaga: Nisam čovjek od politike

Pod pritiskom takozvanih “branitelja”, odnosno grupe hrvatskih ratnih veterana, lokalna vlast u Karlovcu je popustila i odlučila da zabrani nastup Momčila Bajagića-Bajage i Instruktora na Danima piva, pod izgovorom da je beogradski muzičar “podržavao velikosrpsku agresiju 90-ih godina”.

Taj slučaj bio je danima tema u regionu, pogotovo što je Bajaga bio na turneji po Hrvatskoj i nekoliko dana prije nesuđenog nastupa u Karlovcu održao koncert u prepunoj pulskoj Areni.

Bilo je želja istih tih “branitelja” da mu otkažu i koncert u Varadžinu, ali je gradonačelnik tog hrvatskog grada poručio da “Varaždin nije Karlovac” i da je Bajaga dobrodošao.

S druge strane, Bajaga skandal komentariše činjenicom da se on nikada nije miješao u politiku.

“Situacija u Karlovcu je sada iza nas i to je jedino važno. Reakcije na takav postupak s moje strane nije bilo, jer smatram da to što su nam otkazali nastup je stvar politike, a ne muzike. Nikada nisam bio čovjek politike, niti sam se miješao i zbog toga nemam razloga da budem ljut ili bijesan iz bilo kog razloga. Ni sam ne razumijem o kojoj politici se radi i o čemu je riječ, a li nemam ni želju da dublje zalazim u to”, kaže Bajaga za list Alo.

Legendarni muzičar kaže da je htio da se bavi takvim stvarima, ne bi svoj život posvetio pjesmama i sceni i da dva velika koncerta nakon skandala u Karlovcu, govore nego bilo šta drugo.

7 Komentara na "Bajaga: Nisam čovjek od politike"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend