Muzika film i TV Animirana Diznijeva reklama o emocijama i bakinoj nostalgičnoj priči

Bakina ljubav, nostalgija i emotivna porodična priča: Diznijeva božićna reklama rasplakala svijet

Praznici se bliže, a novogodišnja porodična euforija ispunjava srca svih nas. Ono što naročito unosi duh praznika i posebnu emociju jesu novogodišnje reklame, prenosi yumama.

Reklama počinje prikazom davne 1940. godine, kada djevojčica Lola od svog oca za Božić dobija kultnu igračku Miki Maus. Najpoznatiji miš na svijetu je postao Lolina omiljena igrčka i ona predstavlja simbol njenog djetinjstva.

Sljedeća scena se dešava 2005. godine kada Lola više nije dijete, već baka jedne malene djevojčice, kojoj je odlučila da pokloni svoju staru i vreoma dragu igračku. Kako su godine prolazile i kako je unuka izrasla u tinejdžerku, tako je i njeno interesovanje za igračke opalo, a Miki je pao u zaborav.

Miš je vremenom izgubio svoj prethodni sjaj, a uvo mu je bilo iščupano od korišćenja, što je baku neizmjerno povrijedilo i uzburkalo emocije.

Jedne večeri Lolina unuka se vratila kući i tada ugledala bakinu i njenu zajedničku uspomenu, ostavljenu na stolu bez jednog uveta. Emocije su bile te koje su podstakle unuku na promjene, na veliku pažnju i ljubav prema baki. Noć je promijenila sve, a praznično jutro je bio najljepši novogodišnji poklon za baku.

Posljednja scena filma prikazuje emotivni zagrljaj bake i djevojčice, a Diznijeva kompanija je željela da poruči svojoj publici koliko je važno da cijenimo porodicu i male stvari. Još jednom je miš Miki uspio da spoji porodicu, da podstakne zagrljaje i neizmjernu ljubav najdražih.

Pjesma koja prati radnju filma je veoma emotivna i zove se Ljubav je kompas, koju je za Dizni kompaniju otpjevala devetnaestogodišnja pjevačica Grift.

Send this to a friend