Muzika film i TV

Bata je želio da Vojin Ćetković glumi u rimejku Valtera

FOTO: Mondo

Lula Živojinović, supruga pokojnog glumca i legende jugoslovenske kinetatografije, Velimira Bate Živojinovića, otkrila je da je Bata želio da se snimi rimejk filma “Valter brani Sarajevo” sa Vojinom Ćetkovićem u glavnoj ulozi.

“Batina ideja je i bila da se snimi rimejk filma ‘Valter brani Sarajevo’. Želeo je da njegovu ulogu igra Vojin Ćetković. Čak su i razgovarali o tome. On se baš zdušno zalagao da se taj projekat ostvari”, rekla je Lula za Novosti.

“O tome se, više puta, dogovarao i sa Kinezima, trebalo je da bude supervizor na snimanju, ali eto, nije se dalo da Bata to doživi”, dodala je ona.

Batine ideje sjeća se i Vojin Ćetković.

“Bata je jednom meni rekao ‘doći će Kinezi ovdje da prave rimejk ‘Valtera’ i volio bih ti da ga igraš'”, rekao je Ćetković i nastavio: “Bio sam iznenađen, naravno, jer velika je čast da mi takav glumac kaže da bi želio da uskočim u njegovu kultnu ulogu i film koji su ga proslavili u Kini i učinili najvećom zvijezdom u toj zemlji”.

Rimjek filma “Vater brani Sarajevo” reditelja Šibe Krvavca, uradiće kineska producentska kuća Huahua media, a novi život dobiće i film “Most” u kojem je takođe glavnu rolu igrao legendarni Bata koji je preminuo prije tri godine.

Po slavnom umjetniku kojem je “Valter” donio popularnost u Kini, biće nazvana jedna ulica u Beogradu.

Send this to a friend