Muzika film i TV

Bend Crveni vjetar: Ljudski rod je u suštini toksičan, teško je živjeti u takvom okruženju

Beogradski pank rok bend Crveni vjetar, objavio je prvi singl pod nazivom “Koliko košta”.

“Koliko košta” je pravi prikaz onoga što Crveni vjetar muzički predstavlja – brzi, melodični pank, pun harmonija, po uzoru na kalifornijske bendove, poput Bad Religion, Pennywise ili NOFX, s tim što su tekstovi na srpskom, a vokal ženski.

“Htjeli smo da objavimo prvu pjesmu osmog marta kako bi podigli svijest o ugroženim pravima žena širom planete. Zapravo, album će biti objavljen 8. aprila, pa je bilo zgodno da pustimo prvu pjesmu mjesec dana ranije. Iako ženska prava jesu ugrožena, mislim da je ljudski rod u suštini toksičan. Tema pjesme “Koliko košta” je upravo o tome kako je teško živjeti u takvom okruženju”, objasnila je Đu, pjevačica benda, inače supruga pisca Marka Vidojkovića, koji je gitarista benda Crveni vjetar.

Crveni vjetar nastao je 2015. godine. Na čelu benda nalazi se Đu, nekadašnja pjevačica i gitaristkinja all-girls benda Jailbait, dok ostatak ekipe čine nekadašnji članovi beogradskih hardkor/pank bendova Hitman, Stonewall i On the Run.

“Koliko košta” predstavlja najavu prvog albuma Crvenog vjetra, “Ljubav i depra” koji će biti objavljen 8. aprila za izdavačku kuću Take It or Leave It Records iz Beograda.

Send this to a friend