Muzika film i TV

Betmen poslije odlaska Bena Afleka, šta očekivati od novih filmova

Još prije filmova “Betmen protiv Supermena” i “Liga Pravde” plan je bio da Ben Aflek režira i glumi u Betmen trilogiji. Međutim, DC univerzum je od tada prošao kroz značajne promjene.

Zek Snajder više nije nadzornik cjelokupne franšize nakon razočaravajućih reakcija na “Betmen protiv Supermena”, “Samoubilački Odred” i “Liga Pravde”. Iz Warner Bros. su odlučili da promijene takt, a Ben Aflek je pronašao način kako da se što lakše izvuče iz svega toga, piše Strip blog.

Planovi o Betmen trilogiji još stoje, samo bez Afleka. Stoga, šta možemo očekivati od filma “The Batman” i šta je za sada poznato o ovom filmu?

Kada se Ben Aflek povukao sa mjesta reditelja, on je još trebalo da glumi glavnu ulogu. Na njegovo mjesto reditelja je još 2017. uletio Met Rivs, prethodno poznat po ostvarenjima “Pusti me unutra”, “Zora Planete majmuna” i “Rat za Planetu majmuna”.

Još tada je svoju viziju opisao kao “noir detektivsku priču”. Kada je Aflek izašao iz franšize, objavljeno je da su planovi da se “The Batman” fokusira na mlađu verziju Brusa Vejna, a Rivs je sugerisao da će ton ostati vjeran njegovoj prvobitnoj viziji. Sada je već dobro poznato da će nekadašnja zvijezda tinejdžerskog filmskog serijala “Sumrak”, Robert Petinson glumiti Brusa Vejna, odnosno Betmena.

Dok je Aflek još bio izbor za ovu ulogu, Džeremi Ajrons je trebalo da se vrati kao Alfer, a Džo Manganjelo kao Deathstroke. Kako “The Batman” neće biti povezan sa dosadašnjim DC univerzumom, čini se da se ni to neće desiti. Najnovije glasine sugerišu da će glavni negativci filma biti The Penguin i Catwoman, i da će njih dvoje biti samo polovina negativaca koji će se pojaviti u filmu.

Film će izaći 25. juna 2021. godine, a kako glasine kažu, snimanje bi trebalo početi u novembru ove godine. “The Batman” će započeti novu trilogiju o Mračnom Vitezu, a Robert Petinson je potpisao ugovor za tri filma.

Send this to a friend