Muzika film i TV

Biković u Kanu predstavlja film o Tesli superheroju

Glumac Miloš Biković najavljuje da će projekat o naučniku Nikoli Tesli, na kome radi njegova producentska kuća “Arhangel studio”, predstaviti 11. maja na Filmskom festivalu u Kanu.

Za Bikovića i njegovu producentsku kuću, kako je istakao u intervjuu Tanjugu, od velikog značaja je prvenstveno film o Tesli u kome će igrati glavnu ulogu, biti producent i saradnik na scenariju i dodaje da je kontaktirao i neke holivudske zvijezde koje poznaje i koje su izrazile želju da budu informisane o projektu.

“Nadam se da ćemo uskoro imati neki odgovor i onda bismo uloge pisali po tim zvijezdama koje bi bile zainteresovane da igraju u filmu i ukoliko smatramo da nam odgovaraju”, rekao je Biković.

On je objasnio da će to biti film o Tesli kao superheroju, u žanru naučne fantastike, a ne biografski film o velikom naučniku.

“Ono što nas interesuje je naučna fantastika koju je Tesla imao u svojoj glavi i koja je bila veoma realna za njega, ali ne i za svijet. Vrlo nam je zanimljiva pozicija čovjeka koji tvrdi da može cijeli svijet da opskrbi energijom i bežičnim prenosom informacija. On je predvidio i internet i punjače bez kabla, besplatnu energiju za sve. Takve njegove teorije je nešto sa čim želimo da se igramo u filmu i da napravimo naučno-fantastični spektakl zasnovan na realnim činjenicama”, objasnio je glumac.

Send this to a friend