Muzika film i TV

Biković u ruskoj verziji serije Černobilj?

Cio svijet priča o seriji Černobilj kablovske mreže HBO, koja u pet epizoda prikazuje šta se desilo tokom i nakon nukelarne katastrofe u Ukrajini.

Iako se vjeruje da je ova priča istinita, sa njom se naravno ne slažu Rusi, koji su brže bolje najavili snimanje sopstvene verzije događaja, koja će biti emitovana na njihovoj nacionalnoj televiziji.

Mini serija TV kanala HBO o eksploziji u sovjetskoj nuklearnoj elektrani koja se dogodila 1986. godine, oduševila je kritiku i publiku širom svijeta, dok je s druge strane, za ruske medije serija dio Zapadne “rusofobne” propagande, zbog čega se snima ruska verzija u kojoj je CIA glavni krivac za katastrofu.

“Činjenica da nam američki, ne ruski, TV-kanal govori o našim vlastitim junacima je izvor sramote s kojom pro-kremaljski mediji ne mogu živjeti. I to je pravi razlog zašto zamjeraju HBO seriji Černobilj”, piše Ilija Šepelin za Moscow Times, ruske novine na engleskom jeziku.

Čim su se pojavile ove informacije, digla se galama i na srpskom internetu, pa su tako oni koji su pogledali trenutno najbolje ocijenjenu seriju na svijetu iskazali želju da u ruskoj verziji serije vide popularnog srpskog glumca Miloša Bikovića.

“Biković da igra Akimova”, “CIA agent sabotira nuklearku, ali Miloš Biković spašava stvar,” samo su neki od mnogobrojnih komentara na ideju da se srpski glumac pojavi u ruskoj seriji.

U međuvremenu, Biković radi na seriji o srpskom naučniku Nikoli Tesli, a u Rusiji sa ruskom Nacionalnom medija grupom potpisao ugovor vrijedan 2 miliona eura.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Valeryfog
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Valery
Gost
Valery

Da da,cia agent je kriv za Černobil,dobro je rekao Legasov,pitate se kako eksplodira RMBK reaktor? -Laži…da je ostao ziv opet bi se objesio

fog
Gost
fog

rijetko antipatican lik…

Send this to a friend