Muzika film i TV

Bil Kozbi ponovo pred sudom: Džudi Hut tvrdi da je komičar silovao kada je imala 16 godina

“Američki tata”, komičar Bil Kozbi (84) ponovo se suočava sa optužnicom za silovanje, tada maloljetne, Džudi Hut.

Džudi Hut tvrdi da ju je Kozbi seksualno napastvovao u sobi Plejboj vile u Los Anđelesu kada je imala samo 16 godina, a komičar je negirao takve optužbe.

Hutova je prvi put podnijela tužbu 2014. godine, ali kada je Kozbi uhapšen 2015. zbog seksualnih zločina, njen slučaj, kao i drugi građanski postupci protiv njega, stavljeni su na čekanje.

Prema Tajmsu, “Među više od 60 optužbi podignutih protiv Kozbija, ovo je jedini slučaj koji izuzev silovanja ima i elemente pedofilije. Osim toga, prijava Džudi Hut je jedna od posljednjih građanskih tužbi sa kojima se Kozbi suočava. Ostale su ili riješene van suda, odbačene ili zastarjele”, prenosi MEAWW.

Prema pisanju Tajmsa, posao odlučivanja da li je tužba vjerodostojna pašće na porotu Višeg suda u Los Anđelesu, pošto će uskoro početi zakazano građansko suđenje protiv Kozbija, zasnovano na Džudinim optužbama.

Hutova je prvobitno izjavila da je upoznala Kozbija kada je imala 15 godina i da se incident dogodio 1974. godine, ali je u nedavnom podnesku, Hutova promijenila svoju izjavu i navela da vjeruje da je tada imala 16 godina.

“Revidirani vremenski okvir gospođe Hut, koji kaže da ju je Kozbi napao kada je imala 16, a ne 15 godina, ne bi trebalo da utiče na njenu sposobnost da podnese tužbu jer zakon smatra da je 16-godišnjak maloljetnik”, kaže Glorija Olred, Džudina advokatica.

Kozbijevi advokati su izjavili da su se osjećali “zatečeni” iznenadnom promjenom izjave tužilje, jer su do sada odbranu bazirali na činjenici da ni Hutova, kao ni Kozbi nisu posjetili Plejboj vilu tokom 1974. Sada, sa promijenjenom vremenskom distancom, moraće da dokazuju da se to nije dogodilo ni 1975. godine.

Send this to a friend