Muzika film i TV

Bila je preslatka Sofija u Metli bez drške, evo kako danas izgleda

Mnoge generacije se sjećaju kultne televizijske serije “Metla bez drške” koja je snimana od 1989. do 1994. godine (nove epizode snimane su 2001).

Serijal scenariste Mie Stanojevića i reditelja Vladimira Aleksića i Milivoja Miška Milojevića, učinio je djetinjstva mnogo ljepšim, kreativnijim i zanimljivijim, a u centru ove priče bila je djevojčica Sofija Lepšanović. Igrala ju je Eva Mezei.

Preslatka Sofija bila je mala sveznalica, violinistkinja, poznavalac stranih jezika i vjerni pratilac svog starijeg brata Zlatka, kog je glumio Vladimir Marković.

Eva je ulogu Sofije igrala od početka snimanja do 1993. godine. A onda se okrenula nekim novim projektima. Iako je kao mala ispoljila veliki dar za glumu, nije ostala do kraja vjerna ovoj profesiji.

Gledali smo je tako 2004. u “Slobodnom padu” i 2009. u “Chaos Theory”, a onda je glumu zamijenila studijama dizajna zvuka. I već naslućujete njen drugi veliki talenat, muziku.

Eva se kratko bavila pjevanjem, bila je prva pjevačica benda “Sevdah bejbi”, da bi se zatim posvetila produkciji čime se i danas bavi.

Send this to a friend