Muzika film i TV

Billboard Music Awards: Drejk pokupio sve nagrade, Maraja Keri proglašena muzičkom ikonom

Spektakularna ceremonija dodjele muzičkih nagrada Billboard Music Awards upriličena je sinoć u Garden areni u Las Vegasu gdje su sjajan show i zabavu pripredili poznati izvođači.

Pored dodijeljenjih priznanja za muzičke uspjehe u raznim kategorijama, noć su obilježili i nastupi te poruke muzičara posvećene marginalizovanim slojevima društva. Umjetnici su takođe govorili i o poboljšanju muzičke industrije.

“Želim ohrabriti umjetnike da drugima daju do znanja kako se osjećaju u vezi s njima. Pokažite nekome ljubav, recite nekome da volite njegovu muziku”, rekao je slavni reper Drejk koji je sinoć pokupio gotovo sve nagrade u kategorijama za najboljeg umjetnika, najboljeg muškog izvođača, najboljeg u kategoriji za Billboard 100 i Billboard 200 muzičke liste, nagradu za najslušaniju pjesmu…

Drejk je sinoć ujedno postao i najviše nagrađivani umjetnik u istoriji dodjele Billboard nagrada. Podsjećamo, on je i prošle godine bio zvijezda dodjele Billboard nagrada kada je izdominirao u gotovo svim kategorijama.

Nagrada za najboljeg novog umjetnika sinoć je pripala američkom reperu Juice WRLD, dok je u ruke Arijane Grande otišla nagrada Billboard Chart Achievement, kao i nagrada za najboljeg ženskog izvođača.

Ed Širan je osvojio nagradu za umjetnika koji je imao najviše turneja, dok su Bijonse i Džej Zi osvojili nagradu za najbolju R&B i Rap turneju.

Pored Drejka, veliku pažnju svojim nastupom u Las Vegasu sinoć je pokupila i Tejlor Svift koja je izvela svoju novu pjesmu “Me”.

Publiku su svojim nastupima sinoć počastili i Madonna i Maluma izvedbom pjesme “Medellin”.

Najveći aplauz ipak je uspjela osvojiti Maraja Keri kojoj je uručena nagrada Billboardove muzičke ikone. U tu čast ona je izvele nekoliko svojih pjesama kao što su “Always be My Baby”, “Emotions”, “Hero” te “A No No”.

Send this to a friend