Muzika film i TV

Biografska knjiga o Avićiju će biti objavljena sljedeće godine

Biografska knjiga o životu švedskog DJ-a Avićija biće objavljena sljedeće godine, otkriveno je ove nedjelje. Najava dolazi samo nekoliko dana nakon godišnjice njegove smrti, prenosi NME.

Tim Bergling, švedski DJ koji je bio šire poznat po svom umjetničkom imenu Avići, pronađen je mrtav 20. aprila prošle godine. Kasnije je potvrđeno da je sam sebi oduzeo život u dobi od 28 godina.

Knjigu će napisati Mans Moseson, nagrađivani novinar iz Švedske, koji je za svoj rad osvojio nagrade kao što su “Prix Italia” i “Stora Journalistpriset”. Knjigu će objaviti švedska izdavačka kuća Albert Bonniers Forlag.

Svi prihodi od prodaje biće dodijeljeni Fondaciji Tim Bergling, humanitarnoj organizaciji koju su pokrenuli Avićijevi roditelji kako bi pomogli drugima koji se bore s mentalnim poteškoćama.

Porodica pokojnog DJ-a je izjavila da će se spomenuta fondacija u početku fokusirati na podršku ljudima i organizacijama koje rade u oblasti prevencije mentalnih bolesti i samoubistava, a krajnji cilj je da se pruži podrška aktivizmu u vezi s klimatskim promjenama, očuvanjem prirode i ugroženim biljnim i životinjskim vrstama.

Prvi posthumni Avićijev miks naziva “SOS” takođe je objavljen ranije ovog mjeseca i trenutno je broj jedan na zvaničnim muzičkim listama u Švedskoj i Finskoj. Isto tako, porodica ove zvijezde je rekla da će cijeli posthumni album njihovog sina naziva “TIM” biti objavljen u junu.

Tags

Send this to a friend