Muzika film i TV Prijavile Aleksića za seksualno zlostavljanje

Bjelogrlić stao uz glumice: Izvinjavam im se i klanjam, ne tražim da oproste

Foto: Zorana Jevtić

Glumac i producent, Dragan Bjelogrlić (57) pružio je podršku i zahvalio se mladim glumicama Mileni Radulović (25) i Ivi Ilinčić (24), ali i onima koje su anonimno prijavile profesora i vlasnika škole glume Miroslava Miku Aleksića, za kog tvrde da ih je seksualno zlostavljao, prenosi Kurir.

Milena je Aleksića optužila da ju je silovao u periodu kada je ona imala 17 godina i da se navodni zločin ponavljao, dok Iva tvrdi da ju je profesor seksualno zlostavljao, navodeći da nije bila silovana.

Bjelogrlić je u autorskom tekstu naglasio da se divi Mileni i Ivi, kao i drugim djevojkama koje su odlučile da progovore o navodnom zlostavljanju i da, kako je rekao, zločinca pošalju u zatvor.

“Djevojke, do juče djevojčice, žrtve monstruoznog zločina su progovorile. Nisu samo izašle hrabro u javnost sa svojim bolom i dubokim ožiljcima, nego su se organizovale i odlučile da zločinca pošalju u zatvor. Divim im se i klanjam dok mi se srce grči zbog njihovog ogromnog bola. Zahvaljujem im se do neba, što za razliku od prethodnih generacija, koje ne osuđujem, nisu htjele da kroz život koračaju pognute glave, mireći se činjenicom da žive u društvu koje je naviklo na nepravdu gomilanu decenijama”, pisao je Bjelogrlić, pa dodao:

“Nisu pristale na ćutnju i ravnodušnost koja bi u godinama koje slijede polako metastazirala u gubljenje vjere u čovjeka, pravdu, čast, u smisao postojanja. U ime generacije koja nije našla snage da se odupre cunamiju istorijskih potresa, u ime generacije koja je zbunjena i jadna dozvolila izgradnju poremećenog sistema vrijednosti u kome će zločinci, ubice, secikese i moralne nakaze biti ljudi od ugleda, izvinjavam im se i klanjam, ne tražeći da nam oproste. Nismo zaslužili njihovo razumijevanje. Veliko hvala što su nas, bar ne trenutak, probudile iz duboke uspavanosti i ravnodušnosti, koju smo prihvatili kao filosofiju života.”

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
DDR
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DDR
Gost
DDR

Svaka cast Bjelo.

Send this to a friend