Muzika film i TV

Bjelogrlić u novčanim problemima zbog projekata na kojima radi

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, posljednjih godina ima velike uspjehe sa projektima na kojima radi. Franšiza “Montevideo Bog te video”, “Lepa sela lepo gore”, “Rane”, “Vratiće se rode”, samo su neka od ostvarenja na kojima je radio kao reditelj, glumac ili producent. Nekada sve to zajedno.

Malo je poznato da je zarad pojedinih projekata zapadao u finansijske krize jer je želio samo najbolje za ono šta je naumio da ostvari.

“Kada je počeo sa snimanjem filma ‘Lepa sela, lepo gore’, Dragan je potpisao ugovor sa jednom bankom i uzeo je kredit koji ni najmanje nije bio povoljan. Međutim, kako su to bile godine inflacije, jer je to bila ’95 – ’96. godina, njegov dug je sve vrijeme rastao koliko god da je vraćao rata. On je čak u jednom trenutku uzeo kredit u drugoj banci kako bi refinansirao ovaj”, kaže izvor blizak Bjeli i dodaje:

“Dragan je poznat kao neko ko redovno plaća sve koje angažuje za film, od glumaca do asistenata.Kako je veliki perfekcionista, on želi da njegovi projekti budu vjerodostojni, zbog čega ne žali novac za efekte i propratne rekvizite zbog čega mu se budžet filma raste nevjerovatnom brzinom. Sve to finansijski treba izdržati. Filmovi i serije su skupa igrarija i Bjela ima sponzore, ali ne mogu ni oni da isprate Draganove prohtjeve”.

Dragan kaže da je danas u svijetu normalno da je jedan čovjek reditelj, glumac i producent u isto vrijeme, i potvrđuje navode da je zbog pojedinih projekata imao novčanih prolblema. To ne važi za aktuelnu seriju “Senka nad Balkanom” čiji je reditelj i ujedno jedan od protagonista.

“Tačno je da sam zbog nekih projekata morao da uđem u kredite kako bih uspeo da ih finansiram. Konkretno, u ovom ‘Senke nad Balkanom’ nisam. Bavim se filmom jako dugo, bilo je raznih situacija. Produkcijom se bavim dugo, i to u Srbiji. Što znači, počeo sam da se bavim devedesetih kada su bile najteže godine, ratne, inflacije, propasti… Iskusio sam sve što sam mogao da iskusim. Umjetnost je takva, šta god da ste radili prije toga, kao i u sportu, ova posljednja utakmica se računa”, poručuje Bjela.

Send this to a friend