Muzika film i TV

Boris Štok: Prija mi što me vole žene jer one imaju više ukusa

Boris Štok na muzičkoj je sceni već 15-ak godina, ali tek je prošle godine objavio prvi solo album. Nakon raspada grupe Quassar odlučio je kako je vrijeme da sam stane na scenu. Publiku je stekao širom Hrvatske gdje je rođen, a region je dobio pop izvođača kojeg estrada nimalo ne zanima.

Prvi album “Ispod kože” oduševio je kritiku i publiku i donio neke od najboljih singlova prošle godine, kao što su “Dodiri”, “Tišina” i “Kao mi” i naslovni “Ispod kože”. Nedavno je objavio singl i spot za “Samo trag”, a i dalje je koncertno aktivan.

Predstavio si nedavno novi singl i spot. Reci nam nešto o snimanju pjesme i spota i pripremaš li već novi album?

“Tako je, radi se o pjesmi “Samo trag”. Prvi singl kojim najavljujem rad na novom albumu i jednom novijem zvuku, ali, naravno, prepoznatljive estetike na koju su moji fanovi već navikli”.

Prvi album jako je dobro prihvatila publika i kritika, za njega si dobio i Porin. Jesi li zadovoljan?

“Naravno. Nadaš se najboljim reakcijama, ali zapravo je jako teško novim pjesmama dobaciti daleko. Monogo toga lijepog se dogodilo u kratko vrijeme otkad sam solo izvođač. Sve mi je to velika nagrada i daje satisfakciju jer postoji povratna reakcija. Nije uvijek lako “plivati uzvodno” iz Rijeke, ali za sada se čini da ide sve nekim svojim lijepim putem. Dobro znam gdje mi je mjesto na domaćoj sceni i kakav brend stvaram”.

Koliko su ti inače važne nagrade, kako ih doživljavaš?

“Radim jer imam veliku potrebu da budem kreativan, stvaram mjuzu ne razmišljajući tržišno. Ali nagrade su lijepa satisfakcija za rad, pogotovo kada dolazi od kolega medija i medija poput Porina. Ne možeš ih naplatiti na terenu, ali jasno ti daju do znanja gdje pripadaš. Iz te perspektive, zadovoljan sam”.

Osim muzike, koju i produciraš, imaš i svakodnevni posao. Kad sve to stigneš i što ti je najizazovnije?

“Haha… Za sada sve uspijevam da balansiram, iako nije uvijek jednostavno. Traži dosta multitaskinga, ali uz dobru organizaciju i ogromnu volju može se puno toga. Najveći izazov je imati energiju za raditi muziku na kraju dana ili biti na dvije lokacije”.

Često si na popisu najbolje odjevenih muškaraca. Pratiš li trendove i kako se razlikuje tvoj svakodnevni stil od onoga za pozornicu?

“Vjerujem da imam neki svoj stil, odrastao sam gledajući Dejva Gahana, Nika Kejva, Majkla Hačesa, Bouvija pa mi je estetika vrlo važna. Ali, naravno da se pozornica razlikuje od posla i svakodnevice”

Poznat si kao ljubitelj ženskog dijela publike. Prilaze li ti djevojke uživo, dobijaš li poruke na društvenim mrežama i kako se nosiš s tim dijelom slave?

“Nekako sam i ja primijetio da je u publici većinom ženski dio. Naravno da mi to sve laska jer mislim da žene imaju daleko više ukusa. Ali, nema tu govora ni o kakvoj slavi niti ičemu van proporcija, sve je za sada vrlo pristojno”.

Send this to a friend