Muzika film i TV

Bosiljčić: Umjetnost je potreba koja te proganja noću i danju

Glumac Ivan Bosiljčić boravi u Sarajevu gdje će, na tamošnjem filmskom festivalu, publici biti predstavljen kratkometražni film “Misao umjetnika” rediteljke Amine Avdić u kojem igra.

Srbbijanski glumac kaže da film govori o životu umjetnika koji, kako ističe, nije nimalo lak.

“Često čujem kako ljudi koji se ne bave umjetnošću govore ‘Ma blago se onim umjetnicima. Oni bekrijaju, kao nešto snime pa se malo hvale time, prave predstave, pišu neke pjesme, filozofiraju i odu kući’. Baš njima bih dao da pogledaju ovaj film. Vjerujem da bi veoma brzo promijenili mišljenje o nama, jer bi vidjeli da je umjetnost potreba koja te proganja noću i danju, potreba pred kojom drhtiš, koje se bojiš i raduješ joj se u isto vrijeme. Naravno, to su muke samo onih koji shvataju svetost svog umjetničkog dara i trude se da ga sa visokom odgovornošću umnože. Ima i biznismena u našim sferama koji samo gledaju kako da upakuju, prepakuju, prodaju, zarade, izreklamiraju. Njihove muke i inspiracije su drugog tipa”, pojasnio je.

Priznaje da ima neostvarenih želja kada je riječ o filmskoj karijeri i ističe da se trudi da ih ostvari.

“S rediteljem Ivanom Jovićem koji je moj veliki prijatelj učestvujem kao koproducent u radu na dva nova  filmska projekta naše produkcijske kuće ‘Terirem’. To su art house filmovi ‘Nerođena’ i ‘Senoviti Mediteran’ koji će uskoro biti predstavljeni regionalnoj i evropskoj publici”, otkrio je Bosiljčić.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend