Muzika film i TV

Branitelji se pobunili, Bajaga nepoželjan i u Varaždinu

Foto: Marina Lopičić

Udruženje 7. gardijske brigade Puma pobunilo se protiv nastupa Momčila Bajagića Bajage na Špancirfestu u Varaždinu, nakon što je već pod pritiskom branitelja otkazan Bajagin koncert u Karlovcu na Danima piva.

Udruženje branitelja Puma u svom saopštenju povodom najavljenog Bajaginog nastupa na Špancirfestu u petak 17. avgusta piše da nisu “ni za kakve zabrane, no neki red i poštovanje bi trebalo da postoji”.

“Mi kao branitelji borili smo se za slobodnu i demokratsku Republiku Hrvatsku – demokratsku u smislu da svako ima pravo da iznese svoje mišljenje, da pjeva i sluša šta želi, ali da se pritom poštuju drugi bez da se vrijeđaju i ponižavaju. Nije nam namjera nametati neke zabrane, ali kao branitelji i građani imamo pravo na svoje mišljenje, a još više na poštovanje kakvo imaju svi veterani u demokratskim zemljama. Smatramo kako je krajnje uvredljivo za sve Varaždinke i Varaždince, a posebno za hrvatske branitelje, organizovati nastup srpskog pjevača Momčila Bajagiča Bajage koji je zajedno sa ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju na teritoriju Hrvatske”, navode branitelji u svom saopštenju.

Podsjetimo, nastup Bajage već je otkazan u Karlovcu na Danima piva, pošto su, takođe, negodovala udruženja branitelja.

7 Komentara na "Branitelji se pobunili, Bajaga nepoželjan i u Varaždinu"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend