Muzika film i TV Glumica protiv plastične hirurgije

Branka Katić: Želim da moje lice priča priče

Čini se da glumicu Branku Katić publika zavoli ma kakav lik da igra. Ona se ovih dana vraća ulozi novinarke Dijane Mitrović u seriji “Novine”, a gledaćemo je i uz Ralfa Fajnsa u novom nastavku franšite “The King’s Man: Početak”.

“Uvijek sam bila svoj najstroži kritičar premda, kako sam starija, shvatam da želim da naučim da budem nježnija prema sebi. Mi glumci smo tanane duše. Imati sposobnost ostati emotivno otvoren i što istinitije proživjeti sve što se događa u priči nije baš lako i jednostavno svakog trena, koliko god da si dobar u onome što radiš. Uvijek se trudim da dam najbolje i nekad u tome uspijevam, a nekad me neki unutrašnji glas gnjavi i ometa me u tome da se potpuno uživim. Premda godine iskustva to lijepo sakriju. Važno mi je da sam dobro pripremljena i u slobodi. Snimljene scene ne možeš nikad više da popraviš, ali uvijek možeš mnogo da naučiš iz svog iskustva. Najvažnije je truditi se da sam sebi ne otežavaš put”, iskrena je Branka.

Ne kaje se zbog odbijenih uloga.

“Ne, ima uloga koje nisam dobila i tada sam mislila da je to kraj svijeta (smijeh), ali ne vraćam se u prošlost niti želim da budem osoba koja ogorčeno gleda na svoje ranije izbore. Trudim se da živim u sadašnjem trenutku. Sve je dobro baš onako kako jeste”, objašnjava glumica.

Branka ne želi da, poput mnogih poznatih žena, zaustavi starenje odlaskom kod estetskog hirurga.

“Veliki je pritisak da se vječno ostane mlad, naročito u Holivudu, a to je potpuno nemoguće. Ne želim da operišem lice i želim da starim dostojanstveno. Želim da moje lice priča priče. Želim da ostanem u dobroj formi, tako da sam likom uvijek ja i samo – ja”, dodaje majka dvojice dječaka koje je dobila u braku sa engleskim producentom Džulijanom Farinom.

“Roditeljstvo je bezuslovna ljubav i kao takvo je prelijepo. S djecom rastemo, učimo i mi od njih, a neminovno se malo i brinemo zbog toga jesmo li dovoljno dobri roditelji ili negdje griješimo iz velike ljubavi. Sve što im želim je da znaju pronaći svoju sreću”, otkriva Branka.

Send this to a friend