Muzika film i TV

Bred Pit se kaje što je igrao u ovom filmu

Bred Pit će za par godina ući u sedmu deceniju svog života, što je zaista teško povjerovati, budući da izgleda bar dvije decenije mlađe. Iako je stekao slavu još devedesetih, on je uspio da ostane relevantan u Holivudu i u narednim dekadama, kako kao glumac, tako i kao producent.

Posljednjih godina je naročito bio u centru pažnju, zahvaljući zapaženim ulogama u filmovima Bilo jednom u Holivudu i Ad Astra, a rola u prvom od ovih filmova donijela mu je i Oskara za najboljeg glumca u sporednoj ulozi. Oba ova ostvarenja izašla su 2019. godine, a 58-godišnjeg glumca ćemo, na našu veliku radost, i u 2022. gledati u dva filma: akcionom trileru Brzina metka, u kome mu društvo pravi Sandra Bulok, i kostimiranoj drami o starom Holivudu, pod nazivom Vavilon, gdje glumi pored Margo Robi.

U nedavno objavljenom intervjuu za magazin GQ, Pit je rekao da ulazi u posljednju četvrtinu svoje karijere, u kojoj će više biti posvećen produciranju filmova, a pojavljivaće se kao glumac samo u rijetkim projektima koji ga zaintrigiraju.

Ako ste pratili njegovu karijeru tokom godina, onda znate da on nije uvijek imao slobodu da bira filmove u kojima će da igra, ili bar ne kao danas. Da li ste, na primjer, znali da je on zbog ugovornih obaveza sa filmskim studijom bio prinuđen da igra u filmu Troja (2004), jer je u posljednjem trenutku odbio da se pojavi u drugom filmskom projektu, za koji je prethodno dao svoju saglasnost?

U Volfgang Pitersonovoj adaptaciji Homerovog epa, Pit je tumačio Ahila, legendarnog ratnika iz grčke mitologije. Slavni glumac i danas žali što je pristao da se pojavi u ovom filmu.

„Nije da sam patio tokom snimanja, ali sam shvatio da način na koji je moj lik predstavljen u filmu nije onaj koji bih ja izabrao. I ja sam pravio greške kada sam ga glumio. Posebno me je nerviralo što sam uvijek bio u sredini kadra”, izjavio je holivudski glumac u intervjuu za Njujork Tajms.

On je dalje objasnio svoje nezadovoljstvo Trojom:

„Mislim da sam u to vrijeme bio previše pasivan jer sam navikao da radim sa jednim takvim režiserom kao što je Dejvid Finčer. To nije uvreda prema Volfgangu Pitersonu. Njegov Das Boot je jedan od najboljih filmova ikada. Ipak, Troja je za moj ukus bila previše komercijalan projekat. Kao da je svaki kadar u kome sam se pojavio govorio: ‘Evo ga heroj!’. Uopšte nije bilo misterije u vezi sa mojim likom.”

Nakon rada na ovom filmu, Pit je sebi obećao da više neće praviti kompromise u pogledu svoje umjetničke vizije i obavezao se da će raditi isključivo na filmovima koji mu se čine interesantnim. Kada se osvrnemo na odlična ostvarenja koja je snimio od tada (Drvo života, Prokletnici, Formula uspjeha…), čini nam se da je napravio pravi potez.

Send this to a friend