Muzika film i TV

Ceca Bojković: Nemam želju da se vraćam u prošlost

Tokom više od pola vijeka glumačka diva Svetlana Ceca Bojković, odigrala je mnoge značajne uloge i stekla poštovanje kolega i publike širom regiona.

“Imala sam sreću da se tokom karijere oprobam u različitim žanrovima. Uvijek sam podjednako uživala u svakom od njih, pa ne mogu da izdvojim jedan koji sam posebno zavoljela. Moj ukus se razvijao kroz godine iskustva i sazrijevanje”, kaže Ceca.

S obzirom na to da, kako se čini, današnja publika ima izražen kritički odnos prema novim projektima, postavlja se pitanje da li se zagubio onaj tajni recept za uspjeh po kom su nekada stvarane igrane serije ili smo kao narod previše nostalgični. Iako je miris prošlih vremena mnogima neodoljiv, Ceca tvrdi da ne spada u one što sa setom gledaju na godine iza nas.

“Nemam želju da se vraćam u prošlost i uvek živim u sadašnjosti. Ne mislim da smo nostalgični, niti da publika unaprijed ima gard prema novim serijama. Činjenica je da su gledaoci odnjegovani da prepoznaju kvalitet i kada on izostane i te kako imaju pravo da kritikuju. Njih ne možete da prevarite, pogotovo što su nam sada dostupne veoma kvalitetne strane serije. Danas se u Srbiji mnogo više snima, ali često izostaje kvalitet. Zato je normalno da se ljudi prisjećaju dobrih formata, a mladi danas, nažalost, nemaju uvid u to”, kaže glumica.

Na Prvom programu RTS-a opet imamo priliku da se razonodimo uz “Porodično blago”. Priča o Gavrilovićima i poslije 20 godina rado je viđena na malim ekranima, a Ceca nam otkriva tajnu njene dugovječnosti:

“Uspjeh ove serije zasniva se na tome što su gledaoci tada prepoznavali probleme života koji i sami žive. I pored toga, u “Porodičnom blagu” je sve obojeno dahom vedrine i humora, što daje nadu i pokazuje da nema nerješivih situacija”, ističe advokatica Valerija Gavrilović.

Send this to a friend