Muzika film i TV

Ceca Bojković o Glogovcu: Otišao je veliki čovjek i veliki umjetnik

Glumac Nebojša Glogovac preminuo je 9. februara  u 48. godini života. Njegova koleginica i “majka iz Porodičnog blaga”, Svetlana Ceca Bojković emotivno priča o Nebojši.

“Nebojša je bio jedno izuzetno ljudsko biće, i kao čovjek i kao umetnik. Potpuno je nezamjenjiv i mnogo smo izgubili njegovim odlaskom. Ja sam, kao i svi, jako potresena što je jedan čovjek tako mlad, u punoj snazi svoga života i stvaralaštva, napustio ovaj svijet”, počinje Ceca.

“On je bio jako duhovit, uvijek smo se lijepo slagali. Radili smo predstavu koja mu je možda bila prva u pozorištu, ili među prvima. To je bilo deveset i neke godine… On i Sergej Trifunović su bili još studenti glume i igrali smo predstavu na Belefu koja je poslije ušla u repertoar Ateljea 212. Predstava se zvala “Velika pljačka”. Glogovac je uvijek bio jako, jako duhovit”, kaže Ceca, a onda se prisjetila scene koja se prepričava i dan danas.
Naime, kada je 24. avgusta 2017. godine Ceci uručena nagrada “Pavle Vuisić” na 52. Filmskim susretima u Nišu, Glogovac je prokomentarisao: “Baš je krenulo Cecu, da mi je znati ko je gura”.

Ceca se sa uživanjem sjeća tog trenutka:

“Kada sam primala nagradu on je bio u grupi glumaca koji su bili na sceni i onda je stalno govorio: “Ko li je gura, ko li je gura…” (smijeh) Kada sam sišla da ga poljubim on mi je rekao: “E, pa, neka je, vala, i tebe jednom krenulo!” (smijeh)”, kaže nam Ceca, i dodaje da je, naravno, sve to bila šala.

“Šala, pa naravno da je bila šala. Ne zna se da li je bio veći čovjek ili umjetnik… Bio je ljudina, kao čovjek visokomoralan, i ne bih mogla da osvojim šta mu je veći kvalitet, da li taj ljudski ili umjetnički dar”, kaže Ceca.

Prisjetila i snimanja “Porodičnog blaga”, gdje je igrala Valeriju Gavrilović, majku Nebojšinom niku Zlatku Gaviloviću.

“Divno! Sa njim je uvijek bilo lako igrati, bio je sjajan glumac… Tu je bio još mlad. Njegova najbolja uloga je u filmu “Ustav Republike Hrvatske”. Bio je veličanstven u predstavi “Hadersfild”, odličan je njegov “Hamlet”, pa “Razbijeni krčag”… Nema gdje nije on briljirao! Uloga u “Porodičnom blagu” je bila mnogo simpatična, ali to je jedan mnogo jednostavniji glumački zadatak nego što ga je on imao u pozorišnoj literaturi. Užasna je praznina i užasna tuga ostala za njim”, zaključuje slavna glumica.

Send this to a friend