Muzika film i TV

Čehok: Bajaga će nastupiti na Špancirfestu, Varaždin nije Karlovac

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok komentarisao je zahtjev branitelja da se otkaže nastup Bajage na Špancirfestu zakazan za sjutra.

“Ništa posebno. Bajaga je nastupao dva puta u osam godina u Varaždinu. Nismo nikada imali protivljenja tom nastupu, niti negativne reakcije. Vjerovatno je to jeka onoga što se dogodilo u Karlovcu, ali Karlovac nije Varaždin”, rekao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Podsjetimo, nakon što je otkazan koncert Momčila Bajagića Bajage u Karlovcu na Danima piva i bivši pripadnici 7. gardijske brigade “Pume”, zatražili su da se srbijanskom pjevaču otkaže gostoprimstvo u Varaždinu.

“Mi kao branitelji borili smo se za slobodnu i demokratsku Republiku Hrvatsku – demokratsku u smislu da svako ima pravo iznijeti svoje mišljenje, da pjeva i sluša što želi, ali da se pritom poštuju drugi bez vrijeđanja i ponižavanja. Nije nam namjera nametati neke zabrane, ali kao branitelji i građani imamo pravo na svoj stav, a još više na poštovanje kakvo imaju svi veterani u demokratskim zemljama. Smatramo kako je krajnje uvredljivo za sve Varaždinke i Varaždince, a posebno za hrvatske branitelje, organizovati nastup srpskog pjevača Momčila Bajagiča-Bajage koji je tokom Domovinskog rata zajedno sa ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju na teritoriju međunarodno priznate Republike Hrvatske”, poručili su branitelji u saopštenju.

Iako se Bajagi pripisuje pjevanje četničkih pjesama u Kninu, nigdje nema dokaza da se to dogodilo. Bajaga je takođe u nekoliko navrata isticao da se protivi ratu.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend