Muzika film i TV

Cesar Evora, glumac za kojim su žene ludjele prije nego se pojavio Bali beg

Don Federiko RiveroEsteban San RománOktavio ViljarealAtilio Montenegro su samo neka od imena uloga koje je tumačio slavni latino zavodnik, Cesar Evora.

Prije pojave turskih sapunica i sada već legebdarnog Bali Bega, ovaj Kubanac sa prepoznatljivim brkovima igrao je u gledanim serijama kao što su MarijanaIzmeđu ljubavi i mržnjeMaćehaZagrli me čvrsto, Prokleta ljepota… Uglavnom ga pamtimo kao glavnog negativca u serijama, mada je igrao i “dobrice”.

Rođen je 4. novembra 1959. u Havani. Sin je uspješnog književnika i pjesnika Tonija Evore, koji je svoj životni vijek proveo u Parizu.

Tokom osnovnog obrazovanja, nastupao je kao recitator, da bi se kasnije zainteresovao za minerale i naftne iskopine u svojoj domovini, što ga je navelo da počne da studira geofiziku. Tu oblast je htio da ostavi nakon dvije nedjelje pošto je otišao na fakultet, ali se predomislio jer bi ga u suprotnom čekala vojna obaveza od dvije godine.

Rastao je uz majku i djeda o kojima čuva samo najljepša sjećanja, pošto je njegov otac stalno bio na putovanjima. Otac bi mu jednom u šest mjeseci slao avionsku kartu jednom da ga posjeti, a to je trajalo dvije decenije.

Imao je težak odabir po pitanju životnog zanimanja, ali na kraju je sve palo u vodu, pa je riješio da svoj vijek provede pred kamerom. Za svoju prvu ulogu je morao i više nego da se namuči jer je prisustvovao kastingu na kome se pojavilo više od 500 ljudi. Ta uloga mu je predstavljala prekretnicu u životu jer mu je upravo ovaj projekat pomogao da se upiše na Fakultet dramskih umjetnosti, gdje je igrao u nekoliko filmova, koji su mu bili odskočna daska za Meksiko.

Nakon toga, sa samo 42 dolara u svom novčaniku, stigao je u Meksiko ne bi li našao neku dobru priliku za posao. Uspio je da se ubaci u veliku meksičku kuću Televisa i sa njima potpiše prvi ugovor u trajanju od šest godina, da bi ga kasnije obnovio na duže staze.

Do sada je imao velike i manje značajne uloge u 27 telenovela i deset filmova, a dobitnik je i nekoliko brojnih i prestižnih nagrada koje se dodjeljuju na polju filma i telenovela u Meksiku.

Sarađivao je sa brojnim velikim zvijezdama latino sapunica kao što su Fernando KolungaVictoria RufoEdit GonzlezAdela NoriegaAraseli Arámbula, Sebastián RuliVilijam Levi i mnogi drugi.

U Meksiku je takođe upoznao svoju drugu suprugu, a da bi se oženio njome, morao je da se vrati u Havanu kako bi potpisao papire za razvod sa bivšom suprugom. Ima troje djece, RafaelaMarianu, a sa drugom ženom još jednu ćerku, Carlu.

Iako ima samo Tviter nalog koji mu služi da se obrati fanovima, za sebe kaže da nije ljubitelj društvenih mreža.

Cesar je i dalje aktivan u svijetu telenovela koje više nisu aktuelne kod nas kao što su bile devedesetih godina.

Send this to a friend