Muzika film i TV

Čola: Samo sam zbog publike i dalje na sceni

Iako je je najpopularniji pjevač na prostoru bivše Jugoslavije, Zdravko Čolić ostao je jednostavan i prizmeman. Otvorenost prema publici, veliki hitovi, talenat i ljubav prema poslu, zagarantovali su mu mjesto vladara muzičke scene regiona, a on napominje da popularnost nije tako lijepa kako mnogi misle. Kao i u svakom poslu, i estrada ima svoje loše strane.

“Stojim iza svog posla, to je moj posao i moj život. Svaki posao je težak, i nekada nije lako otputovati i pjevati i kada ti se ne pjeva, ali to je tvoj posao i čovjek se mora spremiti da radi svoj posao, a u mom slučaju da zadovolji publiku koja ga očekuje, voli, prati. To je nešto što se radi sa ljubavlju, i mislim da je o tome suvišno govoriti. Dok to možeš, dok te traže, dok si raspoložen i u dobroj kondiciji – dužan si na neki način da odgovoriš na svoje obaveze i sva ta putovanja neće padati teško. Koncerti su nešto čime se čovjek bavi kao i svakim drugim poslom”, rekao je Čola za Graciju i dodao:

“Najponosniji sam na publiku koja me prati i muziku koja živi, na sve generacije koje dolaze na moje koncerte. Veliki je taj generacijski raspon, i kada svi u jedan glas pjevaju zajedno sa mnom pjesme koje su često starije od mlađeg dijela publike, znači da je vrijedilo to što sam radio. Sigurno da postoji kao i u svačijem životu, ali ono što je trebalo zaboraviti, vjerujte, već sam zaboravio”.

Vlasnik legendarnih pop hitova, kaže da ga upravo publika i činjenica da ga traže, “drže” u poslu.

“Uvijek publika, ako te traže, dolaze na koncerte, slušaju tvoju muziku, čekaju nove pjesme i pjevaju ih već na prvom sljedećem koncertu zajedno sa tobom. Mislim da od toga jačeg pokretača nema. A onda, radiš posao koji voliš, uživaš i sam u tome, pa i živiš od toga – sve to skupa je snažan motiv da se čovjek bavi ovim poslom”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veki
Gost
veki

Čolo.nemoj da skapaš na sceni,što ne bi imao 1 koncert godišnje gdje god hoćeš i po cijeni ulaznice koju hoćeš, ja ću doći

kerkez
Gost
kerkez

Pa što onda papreno naplaćuješ ulaznice ?

Send this to a friend