Muzika film i TV

Čorba praši čak i kad joj muzičari dožive srčani udar usred svirke

FOTO: Stefan Stojanović

Rok grupa Riblja čorba nastala je prije četiri decenije. Sastav je formiran u jednom beogradskom restoranu, a njegov frontmen, Bora Đorđević otkriva da ne namjeravaju da stanu te da ih na tom putu neće zaustaviti ni ozbiljni zdravstveni problemi članova.

“Sve ovo što nam se događa je jedna velika anegdota. Ovo što radimo i dalje toliko volimo, što dokazuje i situacija od prije dvije nedjelje u Vladenici. Usred svirke, naš bubnjar Miroslav Micko Milatović je imao lakši srčani udar, ali je odsvirao koncert pa otišao na intenzivnu, prvo u Zvornik, pa u Loznicu, pa u Beograd gdje mu je ugrađen stent. Tokom te pauze, mijenjao ga je sjajni Miljo Radonjić”, otkriva Bora.

Riblja Čorba je nedavno nastupila u Crnoj Gori i samo nekoliko sati kasnije se našla na letu ka prijestonici Srbije, gdje će “prašiti” pred hiljadama ljudi.

“Samo ću reći…toliko o našem entuzijazmu”.

Prethodnih dana, digla se velika prašina u regionu oko nastupa bivšeg člana Čorbe, Momčila Bajagića Bajage, u Karlovcu u Hrvatskoj.

Podsjetimo, nastup Bajage i Instruktora je otkazan, jer su se oko njega pobunili hrvatski ratni veterani, kojima je zasmetalo to što će im svirati beogradski muzičari iz “agresorske zemlje”.

“Ovo sa Bajagom je velika glupost. Baki sigurno nije otpjevao to sto mu prišivaju. Prije će biti da su u pitanju kninski Minđušari (mada nisam siguran). Najvjerovatnije su ‘branitelji’ htjeli da se ugrade u cifru, pa kad im nije pošlo za rukom počeli su da izmišljaju budalaštine i ispali iskompleksirani idioti. Bajaga treba, zaslužuje i može da svira svuda,” rekao je Bora.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend