Muzika film i TV

Čudna sudbina glumice Dare Čalenić: Život je okrutan i divan

Glumica Dara Čalenić danas je napunila 84 godine, a kaže da je ljudi i dalje prepoznaju na ulici uz “Jao, pa vi ste „ljubi ga majka”.

Domaćoj javnosti Dara Čalenić najpoznatija je po ulozi Dare Pavlović, Žikine žene, u serijalu “Lude godine”, a na vrhuncu slave je nestala sa scene, kad se zbog supruga, slavnog Vladimira Petrića, preselila u SAD.

Petrić je predavao na Harvardu, bio je prvi doktor filmskih nauka u svijetu, osnivač i dugogodišnji direktor Harvardskog filmskog arhiva. U Americi su se Dara i Vlado družili sa facama kakve su Endi Vorhol, Lorin Bekol, Orson Vels… Odmore su provodili na Floridi.

Međutim, vratili su se u Beograd kad je Dara prije nekoliko godina doživejla moždani udar.

“Prijatno je kada čujem da me svi pamte po “Žikinoj dinastiji”. Priča se da su mnogi tu TV seriju Zorana Čalića gledali čak po nekoliko puta. Osjećala sam se vrlo dobro na snimanju, kao kod kuće, ali sam morala da prekinem snimanje i da odem kod svog supruga u Ameriku. Ne sviđa mi se što je lik Dare postao suviše popularan, kad god me vide na ulici, ne obraćaju mi se kao Dari Čalenić nego sa: Ljubi ga majka”, ispričala je Dara nedavno za Puls.

Dara je već godinama u kolicima, ali vedrog duha i puna ljubavi. Ona i Petrić su zajedno već pola vijeka, a i dalje se, kako kažu, “vole kao tinejdžeri”. Ona se zbog njega odrekla glumačke karijere, a kad je ona pala u kolica on se nije dvoumio. Rasprodao je sve što su imali u Americi i vratio se da stari uz nju.

Dara Čalenić i Vladimir Petrić
Foto: Puls

“Već treću godinu Dara ne može da hoda, a kao učenica bila je prvakinja u parternoj gimnastici. Na gredi je čuda izvodila, a danas teško može da se pokrene. Kada je posmatram u njenim kolicima, shvatim da je život čudan, ponekad okrutan, a nekad divan. Za nas dvoje, nesvakidašnja mješavina”, kaže profesor Petrić.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend