Muzika film i TV Kultni sarajevski bend ima nove pjesme

Čuvena grupa Bolero se vraća na scenu, uskoro novi album

„Galebovi“, „Dajana“, „Sjećanja“, „Misli na mene“, „Na kraju slavlja“, „Jelena“, „O Jesenjinu“, „Krčmarska Moskva“, „Pismo majci“… Samo neke od pjesama koje su obilježile dugogodišnji rad jedne od najpoznatijih grupa s ovih prostora, Bolero.

Zanimljivo je da je Bolero sa samo dva albuma postigao slavu kakvu ne postignu muzički sastavi za nekoliko decenija. Članovi benda su se mijenjali, ali njihov osnivač Miroslav Mišo Bartulica grupu nikada nije napuštao. Ipak, duži niz godina nisu bili u medijima, a nisu ni snimali.

Svih ovih godina obožavaoci su “održavali pjesme u životu”, a Bartulica otkriva da Bolero sprema novi album.

“Završavamo album „Avatarov grijeh“, koji bi svoju medijsku promociju mogao imati najesen. Druga važna stvar je da službeno imamo kompilaciju naših starih albuma, kao Vol 1 i Vol 2 , te na taj način povezujemo prošlost, sadašnjost i budućnost. I album i kompilaciju ćemo imati i na pločama i na CD-u, te naravno na ostalim medijima i formatima”.

Bartulica je ispričao i zašto nije bilo Bolera svih ovih godina.

“Imali smo velike probleme u početku, pogotovo s izdavanjem prvog albuma. Naša sreća je bila da je tadašnji muzički direktor Diskotona bio Slobodan Vujović Vuja, koji je apsolutno zaslužan što smo tada i došli u priliku da objavimo prvi album „Na kraju slavlja“. Pitanje je da li bi album ugledao svjetlo dana da Vuja nije bio tu, da ne navodim sve detalje sada. Nakon njegovog izlaska, radijski urednici su sami prepoznali naš kvalitet, a onda brzo i određeni dio publike. Bili smo netipičan bend za to vrijeme, možda je to nosilo određeni problem. Bili smo naivni i mladi, okrenuti samo muzici. Često se dešavalo i ono što bi sada bilo neprimjereno i nepotrebno govoriti. Brzo je došao drugi album „O Jesenjinu“, koji je otkrio sve naše mogućnosti u umjetničkom i muzičkom smislu, te je donio i brojniju publiku. Nešto je zauvijek ostalo nedorečeno, početkom ’90-ih, sticajem okolnosti i svih poznatih događaja, nismo dobili pravu priliku nastaviti u tom sastavu i s tom energijom, koja je bila jako velika. Raspalo se sve što je u to vrijeme postojalo kao dobro, pa i mi kao bend”, navodi frontmen poznatog sastava iz Sarajeva i dodaje:

“Imali smo sreću da su pjesme nakon svih tih godina, nekako same opstale, zahvaljujući onima koji su ih slušali, tražili, iako mi nismo nikako djelovali. U medijima nismo bili prisutni, niti smo imali bilo kakvu službenu kompilaciju, sve što je bilo na tržištu zapravo su bila piratska izdanja, pjesme su postale poznate, a Bolero nepoznat”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miki
Gost
Miki

Svaka cast. Jedan od najboljih bendova bivse Juge!

Send this to a friend