Muzika film i TV

Dejan Cukić: Više nije u modi biti dobar i pametan

FOTO: Gloria

Muzičar Dejan Cukuć, napravio je dugu pauzu napravio kad je u pitanju objavljivanje albuma sa svojim bendom Spori ritam. Od “Ubrzanja” je prošlo 11 godina, i za to vrijeme objavljena je samo jedna kompilacija uz nekoliko singlova. Međutim, on najavljuje će novi album “Ulica bez brojeva” izaći u septembru.

Ovo izdanje je nedavno najavljeno spotom za novi singl “Pamet u glavu”.

“Pamet u glavu” smo odabrali kao prvi singl upravo zbog te prepoznatljivosti. Na novom izdanju će biti i izvjesnih iznenađenja, barem se nama tako čini, ali ono što je najvažnije, album predstavlja zajedničko djelo i u pravom smislu je rad grupe”.

Posebnu pažnju, kad je u pitanju novi singl, privlači stih “Ostao je normalan onaj ko je stvarno lud”.

“Živimo u izuzetno teškim vremenima, pogotovo mi koji smo odrasli u dobu kada su se svi trudili da budu dobri i pametni. Sada to više nije u modi. Ja ne volim da objašnjavam svoje stihove. Neka svako shvati onako kako mu odgovara. Na kraju je najvažnije da se ne stidiš slike iz ogledala”, cijeni Cukić.

Dejan i njegov bend riješeni su da se drže forme albuma, iako su mnoge njegove taj koncept zapostavili i posvetili se izdavanju singlova.

“I ja sam bio spreman da odustanem od toga, jer je finansijski neopravdano, ali me je Dragan Mitrić ubijedio ovim riječima: “Nismo mi ljudi za singlove, mi razmišljamo albumski”. Shvatio sam da je u pravu. Uostalom, sve naše najpoznatije pjesme, kao “Ja bih da pjevam”, “Ljetnje kiše”, “Mokre ulice”, “Julija”, “Nebo jedino zna” iznikle su iz rada na široj cjelini”, objašnjava muzičar koji ne zapostavlja ni prevodilački rad, ali ni tu ne može bez muzučkih tema.

“Ovog leta će izaći biografija Džona Lenona iz pera njegovog dugogodišnjeg prijatelja, scenariste i pisca Reja Konolija. Vrlo zanimljiva knjiga. Uživao sam u prevodu, a čak sam i ja naišao na neke stvari koje su me iznenadile”.

Send this to a friend