Muzika film i TV

Dejvid Bouvi bio inspiracija za novi film njegovog sina

Reditelj Dankan Džouns kaže da je njegov novi film “Mute” inspirisan odnosom koji je imao sa ocem, pokojnim muzičarem Dejvidom Bouvijem.

Novi naučnofantastični triler Dankana Džounsa smješten je u Berlin budućnosti i u velikoj mjeri se bavi temom roditeljstva. U glavnoj ulozi je Aleksandar Skarsgard, a film će biti prikazivan na striming servisu Netfliks od 23. februara, prenosi NME.

“U filmu ima dosta podkonteksta koji ću početi da shvatam tek kako vrijeme bude prolazilo. Veliki dio priče bavi se prirodom roditeljstva. Šta čini dobrog roditelja”, izjavio je Džouns za britanski Tajms.

Prvu ruku scenarija je, kako kaže, napisao prije 15 godina i pokazao je svom ocu. Odlučio je da se vrati toj priči pošto je “toliko toga ličnog bilo u njoj”.

Pored toga što je legendarni muzičar u velikoj mjeri bio inspiracija za samu priču, u filmu se pojavljuju i slike koje je Bouvi naslikao tokom svog života u Berlinu 70-ih.

Džouns se takođe prisjetio savjeta koji mu je otac dao, da “mora da uđe u vodu malo dublje od mjesta gdje mu stopala dodiruju dno”.

“To sam uradio sa ‘Muteom’. Napravio sam film koji je pomalo neprijatan i neočekivan, i mračniji nego što bi ljudi očekivali. Bio sam nervozan dok sam ga snimao. Ali nervozan na dobar način”, kaže Džouns.

Skarskard kaže da nije slučajnost to što se radnja filma odvija u Berlinu.

“Vidjelo se da je Dankan vrlo uzbuđen što se vratio u taj grad”, rekao je glumac za Tajms.

Send this to a friend