Muzika film i TV

Dejvid Bouvi: Vrtlog seksa, droge i ludila

Nije tajna da je legendarni roker u mladosti pio i drogirao se, a nova biografija, osim što detaljno opisuje njegovu mračnu stranu, otkriva i da se panično bojao mentalne bolesti, česte u njegovoj porodici. Od nje su bolovale sve tri majčine sestre, a polubrat mu se ubio nakon bijega iz psihijatrijske bolnice u kojoj se godinama liječio.

Tokom više od 50 godina duge karijere Dejvida Bouvija objavljeno je mnogo njegovih biografija, no malo koja je podigla toliko prašine kao najnovija, “David Bowie: A Life”, objavljena nedavno, koju je napisao Dilan Džouns, urednik u časopisu “GQ”.

Većina biografija, naročito onih izašlih poslije Bouvijeve smrti od posljedica raka jetre 10. januara 2015, bila je posvećena njegovoj muzici, dok Džouns otkriva mračnu stranu legendarnog britanskog rokera koji je prodao više od 140 miliona albuma.

Njegov odlazak šokirao je obožavaoce jer su samo njegovi najbliži znali da se 18 mjeseci borio protiv opake bolesti, kojoj je podlegao dva dana nakon 69. rođendana i objavljivanja posljednjeg albuma, “Blackstar”.

Iako nikada nije krio da je u mladosti bio vrlo promiskuitetan, uzimao drogu i opijao se do besvijesti, poslije Dejvidove smrti se više govorilo o njegovom doprinosu muzici nego o porocima.

Send this to a friend