Muzika film i TV

Denis Kvejd o problemima s kokainom, braku sa Meg Rajan i životnoj drami

Američki glumac Denis Kvejd iskreno je progovorio o životnoj drami i problemima s kokainom koji su ga pratili godinama.

Šezdesetčetvorogodišnji glumac je priznao da se drogama okrenuo čim je stigao u Holivud, napominjući da je droge bilo na svakom koraku, čak je bila uključena u budžete nekih filmova. To mu je napravilo tolike probleme da je u jednom periodu spavao samo sat vremena noću. Ujutru bi odlučio da prestane s konzumiranjem opijata, ali navici se vratio već do četiri sata poslije podne, piše Daily Mail.

“Odrastao sam šezdesetih i sedamdesetih kad je stav prema drogi bio savim drugačiji. Čak su je uključivali u budžete filmova. Uzimao sam kokain svaki dan tokom osamdesetih. Proveo sam noći i noći urlajući na Boga da me makne od te napasti i da neću više nikad, jer sam imao samo sat vremena sna do idućeg posla. Onda bi oko četiri sata popodne zaključio da stanje nije toliko strašno. Imao sam neke vrste prosvjetljenja u kojima sam se vidio ili mrtav ili da ostajem bez svega što mi u životu nešto znači”, rekao je glumac.

Ovo nije prvi put da je Kvejd progovorio o drogiranju. Napisao je članak za Newsweek 2011. u kojem detaljno opisuje taj trenutak prosvjetljenja.

“Jedne večeri sam s bendom svirao u China CLubu u Los Anđelesu, a onda se bend raspao, bez nekog razloga, jednostavno su svi poludjeli. Imao sam jedno od onih prosvjetljenja u kojem sam shvatio da ću umrijeti za pet godina ako nešto ne promijenim. Sljedeći dan sam se prijavio na odvikavanje”, napisao je tada.

Priznao je da je zapravo na vrhuncu karijere dotakao dno:

“Kad sam snimao ‘Opušteni grad’ krajem osamdesetih, već sam bio u komi. Spavao sam sat vremena dnevno. Bio sam na glasu kao ‘loš momak’ što se tad činilo u redu, ali zapravo sam bio potpuna budala”.

Glumac, koji je tek nekoliko puta u intervjuima spomenuo bivšu ženu Meg Rajan, priznao je da ga je mučila njena slava dok su bili zajedno.

“Kad smo se upoznali, ja sam bio poznat, a onda je moja karijera stala. Morao sam priznati, osjećao sam se kao da nestajem”, rekao je, prenosi Jutarnji.

Kvejd i Rajan bili su zlatni par Holivuda devedesetih, a vjenčali su se na Dan zaljubljenih 1991. Kvejd je iza sebe imao već niz uspješnih filmova, a i Rajan se proslavila ulogom u ‘Kad je Hari sreo Sali’ 1989. Međutim, dvije godine nakon vjenčanja, glumica je postala najveća zvijezda u Holivudu nakon filma ‘Romansa u Sijetlu’.

Sin Džek im se rodio 1992., a razveli su se 2001. Javnost je krivicu svalila na glumicu koja je navodno imala aferu s Raselom Krouom. Rajan je kasnije tvrdila da je Kvejd nju prevario više puta u braku, a ona je od 2010. u vezi sa Džonom Melenkampom.

“Bila je to prilika za sazrijavanje, mnogo sam naučio iz toga”, rekao je glumac o svom braku sa Rajan.

Denis Kvejd se kasnije ponovo oženio, ali se prije dvije godine razveo od treće žene Kimberli Bafington.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miloš P.
Gost
Miloš P.

“Romantika u Sietlu”? Hahaha..
Nego, da li neko primijetio da čovjek ima isti osmijeh kao Džek Nikolson..

Send this to a friend